Pirmadienį Lietuvos sostinėje pasiruošimą pradėję fareriečiai pasirinko „Senvagės“ stadioną, kuriame surengė dvi treniruotes. Trečiadienį komanda persikėlė į LFF stadioną ir išbandė jo dirbtinę veją.

Prieš Farerų salų atstovų treniruotę trečiadienį LFF stadione treniravosi ir Riteriai, kurių treniruotė, kaip ir pastarąsias dienas, prasidėjo nuo vaizdo peržiūrų.

„Treneriai padarė didžiulį darbą, išanalizavo varžovų stipriąsias puses ir prieš kiekvieną treniruotę tą informaciją perduoda mums. Dabar toks ir nerimo, ir, tuo pačiu, laukimo jausmas. Dar noriu pabrėžti, kad nepaisant tų išorinių kalbų apie tai, jog esame favoritai, stengiamės apie tai negalvoti, o kaip tik koncentruojamės rimtai kovai“, – sakė komandos kapitonas Valdemaras Borovskis.

Vyriausiam „Riterių“ atstovui pritarė ir pagrindinis komandos vartininkas Tomas Švedkauskas. Pastarasis teigė, kad svarbiausia užduotis – žaisti savo žaidimą.

„Visus metus laukiame pasirodymo Europoje, tad dabartinis tikslas – būti maksimaliai gerai pasiruošus rungtynėms, būti gerai nusiteikusiems, į aikštę išeiti be baimės, užtikrintai, tikėti savo jėgomis ir stengtis primesti savo žaidimą“, – kalbėjo T.Švedkauskas.

Būsimoji dvikova bus pirmoji Aurelijui Skarbaliui vadovaujant UEFA Europos lygos rungtynėms. Treneris neslepia, kad starto sudėtį jau yra suplanavęs, su žaidėjais yra pasiekti susitarimai, kurie turėtų padėti pasiekti pagrindinį tikslą – iškovoti pergalę.

„Be abejonės, šiose rungtynėse svarbiausia bus rezultatas, tačiau.. labai svarbu yra tokiais momentais žinoti, ką mes norime daryti aikštėje?

Pirmose rungtynėse mes norime nepraleisti įvarčio, mes norime laimėti rungtynes ir, tuo pačiu, mes koncentruojamės į tai, kaip mums tai padaryti. Vakar treniravome gynybos elementus, šiandien – atakos.

Yra tam tikrų niuansų, kur matome, kad galėtumėm pasinaudoti prieš jų taktiką, bet taip pat matome, kad tai yra komanda, kuri atsiduoda kiekvienam momentui, žaidėjai puikiai žino ką ir kaip daryti ir dėl to yra efektyvūs.

Mes norime jiems nesuteikti progų nei atakos užbaigime, nei standartinėse situacijose, kurios jiems prasideda nuo aikštės vidurio“, – dėstė A. Skarbalius.

Pirmosios serijos rungtynės bus žaidžiamos ketvirtadienį 19:30 valandą sostinės LFF stadione. Mačą tiesiogiai transliuos DELFI TV.

Atsakomoji dvikova įvyks Fareruose po savaitės. Pergalės atveju, antrajame UEFA Europos lygos atrankos etape lauktų šveicariškas „Luzern“ barjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)