Iš pradžių svarstyta, kad naujasis maniežas iškils dabartinės futbolo mokyklos aikštynuose Neries krantinėje, tačiau galiausiai priimtas sprendimas statyti maniežą buvusiame „Kelininko“ stadione Jovarų gatvėje.

Paruošiamieji darbai prasidėjo pavasarį. Buvusiame „Kelininko“ stadione buvo paruoštas pagrindas.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį buvo pripūsta kupolo konstrukcija. Tai truko apie pora valandų. Specialiai šiam procesui atvyko specialistai iš Slovėnijos. Kol kas dar nėra išpūstas antrasis kupolo sluoksnis, kuris skirtas termoizoliacijai.

Į kupolo vidų nuolat pučiamas oras. Žiemą bus pučiamas šiltas oras ir tokiu būdu maniežas bus apšildomas. Jei dingtų elektra, yra paruošti dyzeliniai generatoriai, kurie užtikrintų elektros tiekimą mažiausiai trims valandoms.

Maniežo viduje padengta dirbtinė danga. Tiesa, darbai dar nėra baigti – dar įrenginėjamas apšvietimas, šalia maniežo įrengiami persirengimo kambariai. Dar teks padirbėti ir prie pačios dirbtinės vejos. Naujoji aikštė bus 115 m ilgio ir 76 m pločio.

Maniežas skirtas futbolo mokyklai „Tauras“ ir daugiausiai bus naudojamas kaip treniruočių bazė. Skaičiuojama, kad rungtynes naujajame manieže galės stebėti apie 100 žiūrovų.

Naujasis maniežas kainavo apie 1,8 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)