Pergalę ir aštuntąjį „Aukso taurės“ titulą istorijoje Meksikai atnešė vienintelis Jonathano Dos Santoso taiklus smūgis 73-ią rungtynių minutę.

29-erių saugas, praeityje atstovavęs „Barcelona“ (Ispanija) klubui, o dabar žaidžiantis Los Andželo „Galaxy“ (JAV) ekipoje, pasižymėjo po gudraus Raulio Jimenezo perdavimo kulnu.

Progų turėjo ir amerikiečiai, bet Jozy Altidore'as, Christianas Pulisicius ar Paulas Arriola įveikti Meksikos vartininko Guillermo Ochoa nesugebėjo. Pastarasis vėliau buvo pripažintas geriausiu turnyro vartų sargu ir apdovanotas „Auksine pirštine“.

Geriausiu žaidėju išrinktas rezultatyvaus perdavimo finale autorius R. Jimenezas. 28-erių puolėjas rungtyniauja „Wolverhampton“ (Anglija) klube.

Rezultatyviausiu turnyro futbolininku tapo dar ketvirtfinalyje kritusios Kanados talentas Jonathanas Davidas. 19-metis puolėjas per ketverias rungtynes pelnė 6 įvarčius.

Titulą praradusi JAV komanda „Aukso taurę“ lieka iškovojusi šešis kartus.

Įdomu, jog į tokią finalo atomazgą niekaip nesureagavo JAV prezidentas Donaldas Trumpas, prieš tai socialiniame tinkle pasveikinęs savo tautietes, sekmadienį laimėjusias pasaulio moterų futbolo pirmenybes.

D. Trumpas padidino įtampą JAV ir Meksikos tarpusavio santykiuose dėl savo užmojų pastatyti sieną valstybių pasienio ruože ir taip apriboti nelegalių imigrantų srautus iš pietų.

Beje, finale 62 tūkst. žiūrovų talpinančiame „Solider Field“ stadione Meksikos sirgalių susirinko tiek daug, jog jie nustelbė net pačius šeimininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)