Brazilai į priekį išsiveržė 19-ą min., kuomet Dani Alveso ir Roberto Firmino kombinacija į patogią poziciją baudos aikštelėje išvedė Gabrielį Jesusą, kuris šaltakraujiškai nuginklavo vartininką Franco Armani.

71-ą min. G. Jesusas atsilygino rezultatyviu perdavimu R. Firmino, kai įveikė du žaibiška kontrataka užkluptus argentiniečių gynėjus ir kyštelėjo kamuolį „Liverpool“ (Anglija) puolėjui.

Brazilijos rinktinės atraminiai saugai Casemiro ir Arthuras didžiąją mačo dalį sėkmingai neutralizavo argentiniečių kapitoną Lionelį Messi, nors šis aikštėje ir nevengė iniciatyvos.

Pirmame kėlinyje būtent po jo perdavimo arčiausiai tikslo buvo Sergio Aguero, kurio galva smūgiuotas kamuolys atsimušė į skersinį. Po pertraukos į vartų konstrukciją pataikė jau pats L. Messi.

Iki pirmo pelnyto įvarčio didelę teritorinę persvarą turėję brazilai vėliau vis didesnį dėmesį skyrė gynybai, ir tai byloja argentiniečiams palanki smūgių statistika – 4:14 (į vartų plotą – 3:2).


Pirmenybių šeimininkams pergalę kiek apkartino 64-ą min. vidurio gynėjo Marquinhoso patirta trauma.

Mače netrūko susistumdymų ir tarpusavio ginčų – geltona kortele buvo įspėtas ir Argentinos strategas Lionelis Scaloni.

Skaudžiausia nesėkmė pusfinalyje turėtų būti L. Messi: vienas geriausių šio amžiaus pasaulio futbolininkų su nacionaline komanda vis dar tėra iškovojęs vienintelį trofėjų – 2008 metų Pekino olimpinį auksą.

Dvikova vyko Belo Horizontės „Mineirao“ stadione – tame pačiame, kuriame Vokietija 2014-ųjų pasaulio čempionato pusfinalyje nuplėšė Brazilijos futbolo garbę, sutrypusi „Selecao“ 7:1.

Prieš tai tiek Brazilija, tiek Argentina patyrė vargo, kol nusikapstė iki pusfinalio.

Šeimininkai grupės varžybose lengvai susitvarkė su Bolivija (3:0) ir Peru (5:0), bet tenkinosi nulinėmis lygiosiomis su Venesuela.

Ketvirtfinalyje brazilai vėl nepajėgė pralaužti Paragvajaus gynybos ir laimėjo tik per 11 m baudinių seriją (4:3).

L. Messi ir kompanijai kelias buvo dar sunkesnis. Po pralaimėjimo Kolumbijai (0:2) ir lygiųjų su Paragvajumi (1:1) argentiniečiams netgi grėsė ankstyva kelionė namo, bet jų reikalus pataisė pergalė 2:0 prieš svečių teisėmis „Copa America“ turnyre dalyvaujantį Katarą.

Ketvirtfinalyje „Albiceleste“ 2:0 pranoko Venesuelą.

Per visą istoriją Brazilijos ir Argentinos rinktinės sužaidė 111 tarpusavio mačų: brazilai laimėjo 46, argentiniečiai – 39, 26 baigėsi lygiosiomis (įvarčių santykis – 167:166).

Kitame pusfinalyje po dienos susikaus Čilė ir Peru.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)