Futbolo gerbėjai užsienio interneto portaluose ir socialiniuose tinkluose itin aktyviai peržiūrinėja ir komentuoja epizodą, kurio pagrindiniu veikėju tapo Luisas Suarezas.

Ne vienu skandalingu poelgiu aikštėje pagarsėjęs 32-ejų metų „Barcelonos“ puolėjas šį kartą prajuokino savo reakcija į epizodą, kai perduoti kamuolį baudos aikštelėje ranka nutraukė Čilės vartininkas Gabrielis Arias.

Vartininkui atmušus kamuolį, L. Suarezas apeliavo į arbitrą prašydamas fiksuoti žaidimą ranka ir skirti 11 m baudinį.

Turbūt nieko keisto, kad rungtynių arbitrai taisyklių pažeidimo šioje situacijoje neįžvelgė.






Tai nebuvo vienintelis gana komiškas epizodas, įvykęs šiose rungtynėse. Antrojo kėlinio viduryje į aikštę įsiveržė viščiuko kaukę dėvintis vyras su kuprine, kurio reidą skersai stadiono vejos pakišdamas koją nutraukti nusprendė čilietis Gonzalo Jara. Pargriuvusį „viščiuką“ iš aikštės išvedė apsauga.

Pamatęs G. Jaros veiksmą, L. Suarezas žaibiškai spurtavo link mačo arbitro, prašydamas skirti kortelę koją pakišusiam čiliečiui, tačiau šį kartą taip pat nebuvo išgirstas.

Tiesa, pastarasis L. Suarezo prašymas šiek tiek racijos turėjo, nes „Copa America“ turnyro organizatoriai labai griežtai kovoja su agresija aikštėje.

Vienas iš turnyro reglamento punktų netgi konstatuoja, kad „žaidėjas, pademonstravęs agresijos ar žiaurumo protrūkį prieš varžovą arba bet kurį kitą aikštėje esantį asmenį, baudžiamas mažiausiai dvejų rungtynių diskvalifikacija“.

Visgi arbitras iš Brazilijos Raphaelis Clausas jokių veiksmų nesiėmė, G. Jaros nenubaudė ir turnyro organizatoriai.









Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)