Nors „Riteriai“ jau rungtynių pradžioje pelnė pirmąjį įvartį, vėliau čempionų titulą ginantys marijampoliečiai puolime buvo gerokai aktyvesni ir kontroliavo žaidimą. Nepaisant to, tikslą pasiekė tik vienas Tosainto Rickettso smūgis pirmojo kėlinio pabaigoje.

Pergalingą įvartį 71-ąją minutę pelnė Donatas Kazlauskas, tačiau abiejų komandų strategai po rungtynių sutiko – mačo herojus yra T. Švedkauskas, kuris varė šeimininkus į neviltį atremdamas eilę jų pavojingų smūgių.

„Į Marijampolę mes važiavome laimėti. Mes nenorėjome tik gerai sužaisti, norėjome laimėti. Džiaugiuosi, kad tą užduotį žaidėjai įvykdė. Mačiau savo žaidėjų nugalėtojų mentalitetą, aistrą ir komandinę dvasią. Mačiau visus tuos komponentus šiose rungtynėse, kurios buvo lygios ir intensyvios.

„Sūduva“ tikrai gerai žaidė pirmąjį kėlinį. Jie nesunkiai praeidavo mūsų aukštą presingą, atliko daug skersų perdavimų, todėl džiaugiamės, kad gimtadienį švenčiantis Tomas Švedkauskas išgelbėjo mūsų komandą“, – po rungtynių kalbėjo A. Skarbalius.

„Riterius“ gelbėjusiam vartininkui penktadienį suėjo 25-eri metai. Tą pačią dieną jis pabaigė ir mokslus – atsiėmė Lietuvos verslo kolegijos diplomą.

„Tikrai neeilinė diena! Iš ryto atsikėliau jau pasenęs metais, po to atsiėmiau savo sunkiai iškovotą diplomą ir vakare pasiekėme pergalę prieš „Sūduvą“! Geresnės dienos negalėčiau įsivaizduoti!“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašė T. Švedkauskas.

Vartininkas po rungtynių sulaukė pagyrų ir iš varžovų trenerio Vladimiro Čeburino. Strategas iš Kazachstano pastebėjo ir tai, jog marijampolietis labai gerai prieš savo vaikystės komandą sužaidžia visada.

„Sukūrėme tikrai daug pavojingų momentų, ilgiau buvome varžovų aikštės pusėje ir spaudėme juos. Kai kuriomis progomis patys nesugebėjome pasinaudoti, o kai kuriais epizodais puikiai žaidė T. Švedkauskas, kuris, jau tradiciškai, su mumis sužaidžia puikias rungtynes“, – kalbėjo V. Čeburinas.

„Sūduvos“ sistemoje augusiam T. Švedkauskui tokie V. Čeburino žodžiai jam yra itin malonūs. Bendraudamas su DELFI vartų sargas patvirtino, jog rungtynės prieš Marijampolės ekipą, ypač, kai jos vyksta ARVI stadione, turi ypatingos reikšmės.

„Tikrai labai malonu sulaukti tokių komentarų bei pagyrimų, tuo labiau iš varžovų komandos trenerio. Man pačiam rungtynės prieš „Sūduvą“ tikrai yra kažkuo kitokios, ypatingos. Jose visada stengiuosi pasirodyti kaip įmanoma geriau. Kai rungtynės vyksta Marijampolėje, visada ateina pažiūrėti tėvai.

Tiesa, man norisi ne tiek prieš kažką pasirodyti, kiek laimėti ir iškovoti tuos tris taškus, o pats žaidimas – kaip išpuola: kartais pasiseka geriau, kartais prasčiau. Kiekvienose rungtynėse stengiuosi atiduoti visas jėgas bei padėti komandai kaip įmanoma labiau“, – sakė T. Švedkauskas.

Lietuvos jaunimo rinktinėse pagrindiniu vartų sargu buvęs marijampolietis 2013-2017 metais priklausė legendiniui „AS Roma“ klubui, tačiau jo pagrindinėje sudėtyje neįsitvirtino. Vartininkas buvo skolinamas net šešiems žemesnių Italijos lygų klubams.

Tomas Švedkauskas

Po trumpo karjeros etapo Rumunijoje į „Riterius“ 2018 metais persikėlęs T. Švedkauskas demonstruoja vis solidesnį žaidimą bei jau yra kviečiamas ir į vyrų rinktinę. Pernai jis debiutavo draugiškame mače su Iranu, o neseniai buvo atsarginis rinktinės vartininkas Europos čempionato atrankoje.

T. Švedkauskas džiaugiasi gera forma ir supranta, jog po sezono jo gali laukti karjeros šuolis, tačiau šiuo metu stengiasi apie ateitį negalvoti bei koncentruojasi ties „Riterių“ reikalais.

„Kol kas tikrai jaučiuosi neblogos formos ir pakvietimas į rinktinę buvo puikus to įvertinimas. Tiesiog stengiuosi kiekvienose rungtynėse padėti savo komandai laimėti ir pasiekti mūsų tikslus. Stengiuosi negalvoti apie savo ateitį ir kol kas koncentruojuosi tik į žaidimą „Riteriuose“.

Noriu demonstruoti stabilų žaidimą, o kaip bus ateityje, pamatysime“, – kalbėjo sostinės klubo vartininkas.

„Riteriai“ po 15 A lygos turų su 28 taškais tvirtai žengia trečioje vietoje nuo Vilniaus „Žalgirio“ atsilikdami 6, o nuo „Sūduvos“ – 8 taškais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją