Aukščiausią koeficientą iš Europos lygos atrankoje dalyvavusių Lietuvos klubų turėjęs Vilniaus „Žalgiris“ žais su vengrų Budapešto „Honved“ komanda.

Kaip ir Vilniaus „Žalgiris“, skirstytų komandų grupėje buvę „Riteriai“ susigrums su „Klaksvik“ (Farerų salos) arba „Tre Fiori“ (San Marinas) komandomis.

„Kelionės organizavimo klausimu, San Marinas būtų paprasčiau. Jei vis tik tektų keliauti į Farerų salas, tai ten reikia daugiau dokumentų, pati kelionė ir sunkesnė, ir brangesnė. Kalbant apie lygį, daug kartų esu sakęs, kad mums lengvų varžovų nėra ir Europai turime ruoštis labai rimtai. Nesinori mėtytis žodžiais ir sakyti, kaip mums pasisekė, nes tą savo pranašumą reiks įrodyti aikštėje. Mums būtų geriau, kad varžovai galvotų, jog jiems pasisekė su burtais“, – sakė klubo direktorius Virmantas Lemežis.

Komandos treneris Aurelijus Skarbalius apie burtus kalbėti nebuvo linkęs. Jo manymu, visų pirma reikia žiūrėti ne į varžovą, o į save.

„Be abejonės, kai popieriuje varžovas silpnesnis, yra didesnė galimybė išeiti į kitą etapą. Tačiau kol kas apie San Marino komandą aš nežinau nieko, Farerų salų – smagi komandėlė, esanti pirmoje vietoje savo šalyje.

Kuris varžovas geresnis? Aš Fareruose pats nebuvęs, tačiau apie logistiką ir kitus dalykus esu girdėjęs visokiausių istorijų. Keisis rungtynių metu vėjas? Tegul keičiasi. Bus dar kažkas? Tegul būna. Mūsų tikslas – kitas etapas, todėl turime tiems dalykams būti maksimaliai pasiruošę“, – sakė A. Skarbalius.

Tiesiogiai burtų ceremoniją stebėjo ir komandos kapitonas Valdemaras Borovskis. Anot jo, abu galimi varžovai nėra blogiausi, ką galėjo pasiūlyti burtai, tačiau tuo pačiu jų nuvertinimas būtų didžiausia klaida.

„Tiek laukiau būsimų varžovų, kad jie net nepaaiškėjo (šypsosi). Jei rimtai, tai tiek San Marino, tiek Farerų salų komandos yra įveikiamos, tačiau tiek su vienais, tiek su kitais reikės žaisti. Labai gerai pernai pasakė Vaidotas Šilėnas, kai paminėjo, kad bet kuriame etape niekas kelialapių už ačiū nedalina. Kuris varžovas iš likusių dviejų būtų geresnis? Turbūt, tas, kuris pralaimės“, – geros nuotaikos nestokojo V. Borovskis.

Komandos varžovas paaiškės liepos 4–ąją.

Tik pirmadienį vakare iš UEFA patvirtinimą apie dalyvavimą Europos lygoje sulaukęs „Kauno Žalgiris“ buvo neskirstytų komandų gretose, todėl jų varžovai – aukštesnio kalibro, nei potencialūs kitų Lietuvos komandų oponentai.

„Kauno Žalgirį“ burtai suvedė su pajėgia Limasolio „Apollon“ (Kipras) ekipa.

„Burtai yra burtai ir varžovo niekada negali rinktis. Žinome su kuo žaisime, bet bent kol kas pagrindinės mintys ir pasiruošimas vyksta rungtynėms su „Atlantu“, o paskui žiūrėsime ir į „Apollon“. Visi puikiai suprantame, kokio tai lygio komanda, kuri žaidė ir grupių etape. Gerbiame juos, bet tikrai nebijome, nes kiekvienas varžovas turi tiek stiprių, tiek silpnų pusių.

Bandysime išsigryninti ir kovosime, nors favoritai ir yra jie“, – po burtų traukimo ceremonijos Žalgiris.lt teigė komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas.

Artimiausiu metu „Kauno Žalgirio“ klubas praneš, kuriame Lietuvos stadione vyks rungtynės, kadangi Kaune šiuo metu nėra UEFA rungtynėms tinkamo stadiono.

„Kauno Žalgiris“ ir „Riteriai“ pirmąsias rungtynes žais namuose, o Vilniaus „Žalgiris“ – išvykoje. Pirmajame Europos lygos atrankos etape varžysis 94 komandos.

Pirmojo etapo kovos vyks liepos 11 ir liepos 18 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)