LFF informuoja, kad dėl privalomų kriterijų pažeidimo ir finansinės situacijos, kuri neleistų klubui dalyvauti UEFA varžybose, „Stumbro“ UEFA licencija yra atšaukta.

„Šiandien turėjome posėdį, kur svarstėme sudėtingą „Stumbro“ klubo situaciją, kuri pastaraisiais mėnesiais tapo nekontroliuojama. Deja, teko konstatuoti, jog klubas nėra pasiruošęs žaisti jau greitai prasidėsiančiose UEFA Europos lygos atrankos varžybose.

Lietuvos futbolo federacijos siekis yra išnaudoti visą keturių vietų kvotą šiais metais rengiamuose UEFA klubiniuose turnyruose. Kitas klubas, turintis UEFA licenciją, yra „Kauno Žalgiris“, todėl bandysime padaryti viską, jog jis užimtų „Stumbro“ vietą Europos lygos atrankoje“, – komentavo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Artimiausiu metu taip pat bus priimti galutiniai sprendimai dėl „Stumbro“ A lygos ir I licencijų galiojimo.

DELFI susisiekė su Kauno „Žalgirio“ organizacijos vadovu Pauliumi Motiejūnu, šis tvirtino, kad „Kauno Žalgirio“ klubas siekė ir nori dalyvauti Europos lygos atrankoje.

„UEFA licencijos siekėme nuo sezono pradžios, turėjome atlikti savo namų darbus. Ją gavome balandžio pabaigoje. Žinoma, mus domina dalyvavimas Europos lygos atrankoje, tačiau šiuo atveju tai ne nuo mūsų priklauso.

Viskas paaiškės artimiausiu laiku“, – DELFI kalbėjo P. Motiejūnas.

„Kauno Žalgiris“ yra vienintelė išeitis, vienintelis klubas, turintis UEFA licenciją. Iš jų pusės yra noras dalyvauti Europos lygoje ir jie į tai rimtai žvelgia.
Edgaras Stankevičius

Po LFF Licencijavimo komiteto posėdžio E. Stankevičius teigė, kad šioje situacijoje laikas – dabar svarbiausias „Kauno Žalgirio“ klubo varžovas: jei „Stumbrui“ licencija būtų atimta prieš dvi savaites, „Kauno Žalgiriui“ nebūtų jokių problemų užimti pastarosios vietą Europos lygos atrankoje.

– Bendravote su „Stumbro“ klubo prezidentu Richardu Walshu, kokia jo pozicija?, – DELFI paklausė LFF vadovo E. Stankevičiaus.

– Su juo asmeniškai bendravau pastarąsias dvi savaites. Buvo eilė pokalbių, laiškų dėl klubo, jo darbų siekiant išsaugoti UEFA licenciją.

Šiandien taip pat turėjome posėdį, kurio metu su juo bendravome vaizdo skambučiu. Po visų pokalbių buvo priimtas sprendimas naikinti „Stumbro“ UEFA licenciją.

Tai reiškia, kad šį sezoną jie negalės dalyvauti UEFA turnyro atrankoje.

– Kokie UEFA licenciją turinčio „Kauno Žalgirio“ šansai suspėti į tą Europos lygos atrankos traukinį?

– Paraleliai visą praėjusią savaitę buvo bendraujama su UEFA. Mūsų Licencijavimo komiteto kolega viešėjo Šveicarijoje, bendravo ta tema su UEFA atstovais dėl šios neeilinės situacijos.

Mūsų federacijos tikslas – išsaugoti Lietuvai tas turimas keturias vietas tarptautiniuose turnyruose.

Dabar svarbiausia – kuo efektyviau išnaudoti tą popietę siekiant „Kauno Žalgirį“ įtraukti į Europos lygos atrankos turnyrą.

Turime nedaug laiko, burtai jau antradienį. Dirbame, kalbamės su UEFA.

Edgaras Stankevičius

– Kiek realios tos galimybės?

– Padarysime viską, kas priklauso nuo mūsų, kad Lietuva neprarastų 4-os vietos UEFA turnyruose. Tikrai to nenorime.

Informavome apie susidariusią situaciją, kas vyksta klube, kokia klubo situacija. Tikrai labai tikiuosi, kad per šiandien tai pavyks.

Jei būtų likusios savaitė ar dvi iki Europos lygos atrankos turnyro burtų, net neabejočiau, sakyčiau, kad „Kauno Žalgiris“ turi 100 procentų.

Dabar darysime viską, kad antradienį matytume ne „Stumbro“ klubo pavadinimą.

– Pirmadienį vakare tikitės sulaukti UEFA sprendimo?

– Tikrai taip. Iki vakaro dar turime laiko. Bendraujame su UEFA, siunčiame būtinus dokumentus.

– Ar pats „Kauno Žalgiris“ pasiruošęs varžytis Europoje?

– Teko su klubo atstovais bendrauti praėjusios savaitės valdybos posėdyje. Tą aptarėme ir su A lygos prezidentu (Vidmantu Murausku). Pasikartosiu, visam Lietuvos futbolui yra aktualu, kad Europoje varžytųsi keturi klubai.

„Kauno Žalgiris“ yra vienintelė išeitis, vienintelis klubas, turintis UEFA licenciją. Iš jų pusės yra noras dalyvauti Europos lygoje ir jie į tai rimtai žvelgia.

Iš federacijos pusės – noras, kad Lietuvos turimos keturios kvotos UEFA turnyruose būtų išnaudotos.

Paulius Motiejūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)