Bernardo Silva, Adrienas Rabiot, Anthony Martialis, Sergejus Milinkovičius-Savičius, Benjaminas Mendy, Hectoras Bellerinas, Aymericas Laporte ar tas pats Lietuvos rinktinę pirmadienį skriaudęs serbas Aleksandras Mitrovičius – tokios dabartinės futbolo žvaigždės 2013 metais varžėsi Lietuvoje vykusiame Europos jaunimo (iki 19 metų) čempionate, o rezultatyviausiojo titulą jame atsiėmė ne kas kitas, o G. Sirgėdas.

Tris įvarčius čempionate pelnęs ir Lietuvos futbolininkams neįprastu techniškumu išsiskyręs Nacionalinės futbolo akademijos auklėtinis netrukus debiutavo ir vyrų rinktinėje, o sulaukęs užsienio klubų dėmesio išvyko į Vokietiją, kur susiejo ateitį su „Stuttgart“ ekipa. Visgi legionieriaus duona saldi nebuvo – neįsitvirtinęs pirmoje komandoje panevėžietis buvo nublokštas į trečiąją, o vėliau ir į penktąją Vokietijos lygą, kol 2017 metais galiausiai grįžo į gimtinę.

Lietuvoje saugas apsivilko „Kauno Žalgirio“ marškinėlius bei priminė, kodėl buvo laikomas itin perspektyviu. Praėjusį sezoną jis per 24 rungtynes įmušė 5 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus, tapo Lietuvos rinktinės startinės sudėties žaidėju Tautų lygos rungtynėse, o metų pabaigoje sudarė kontraktą su šalies čempionės titulą apgynusia Marijampolės „Sūduva“.

Atrodė, kad visos problemos jau praeityje. Pats futbolininkas netgi neslėpė, jog nenori užsibūti Lietuvoje ir tikisi greitai vėl pamėginti laimę užsienyje, tačiau šių metų pavasarį sėkmė nuo G. Sirgėdo vėl nusisuko – 24-erių atletą pasivijo rimtos sveikatos problemos. Tos pačios, kurios stabdė jį ir Vokietijoje bei dėl kurių dabar „Sūduvos“ naujokas nerungtyniauja nuo balandžio pradžios ir nėra aišku, kada vėl galės išbėgti į aikštę.

G. Sirgėdą be įvairių kitų traumų jau penkerius metus kankina reta dubens kaulų liga. Nors futbolininką Miunchene gydė garsūs specialistai, kurie iš sunkios raumenų ligos pančių išvadavo Dortmundo „Borussia“ žvaigždę Mario Goetzę, skausmai sugrįžo. Vos keturis mačus A lygoje sužaidęs „Sūduvos“ saugas pavasarį pranešė komandai, kad negali sportuoti ir paprašė supratingumo.

Marijampoliečiai futbolininką supranta, tačiau klubo direktorius Karolis Skinkys neslepia – situacija ypatingai nuvilianti.

„Esame supratingi, bet klubo netenkina tokia situacija. Žaidėjas lyg ir yra, bet jo nėra. Laukiame jo sugrįžtančio ir esame suinteresuoti, kad tai įvyktų kuo greičiau, tačiau prognozės vis keičiasi ne į gerą pusę. Kalbėsimės su Gratu ir spręsime, kokie tolimesni sprendimai būtų geriausi visoms pusėms“, – tinklalapiui DELFI sakė K. Skinkys.

Gratas Sirgėdas (kairėje)

„Sūduvos“ direktorius leido suprasti, jog trumpa G. Sirgėdo karjera Suvalkijoje gali taip ir pasibaigti. Apie karjerą užsienyje po metų Marijampolėje svajojęs futbolininkas yra sudaręs sutartį tik šiam sezonui, o tai leidžia marijampoliečiams į situaciją žiūrėti kiek ramiau – su rungtyniauti negalinčiu žaidėju jų nesaisto ilgalaikiai įsipareigojimai.

„Kadangi jis turi sveikatos problemų, mums geriau, kad ta sutartis trumpesnė, bet negalime tuo guostis – mums vis tiek nėra gerai, nes buvo planuota, kad šiemet Gratas komandoje turės svarbią rolę, o jo tiesiog nėra. Labai gaila. Aišku, mes nieko nekaltiname, yra kaip yra.

Jis sako, kad negali sportuoti“, – pabrėžė K. Skinkys, atskleidęs, jog gydytojų nuomonės tiriant G. Sirgėdo sveikatos problemas išsiskiria.

„Gratas bendravo su įvairiais gydytojais. Kai kurie netgi sako, kad nevežtume jiems jo, nes nėra ką gydyti. Yra visokių nuomonių – ir kad jis gali, ir kad jis negali rungtyniauti. Situacija tokia, kad tik jis pats gali pasakyti, ar jam skauda ar ne, bet kai kurie gydytojai dėl to skeptiški ir sako, kad žaisti jis gali.

Gratas Sirgėdas

Tai senos Grato bėdos. Pasirašant sutartį tikėjomės, kad jos neišlįs, bet jos išlindo“, – apgailestavo K. Skinkys, pridūręs, jog artėjant UEFA Čempionų lygos atrankos varžyboms „Sūduva“ aktyviai dairosi naujo saugo.

„Turime planų pasipildyti vidurio saugu. Jo dairomasi visur, kur įmanoma. Norisi, kad papildymas duotų naudos tarptautiniame fronte, bet ta nauda visada priklauso nuo to, kaip žaidėjas pripranta prie taktikos ir gyvenimo Lietuvoje“, – kalbėjo Marijampolės komandos direktorius.

Po 13 A lygos turų „Sūduva“ su 33 taškais turnyro lentelėje užima pirmąją vietą bei 5 taškais lenkia vicečempioną Vilniaus „Žalgirį“.

Marijampoliečių varžovai UEFA Čempionų lygos atrankos pirmajame etape paaiškės birželio 18-ąją, o susitikimai bus žaidžiami liepos viduryje.

Klubiniuose Europos turnyruose vasarą veikiausiai nedebiutuosiantis G. Sirgėdas komentuoti situaciją žiniasklaidai atsisakė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)