Dvikova vyko „už uždarų durų“ dėl UEFA skirtos drausminės nuobaudos serbų futbolo federacijai, tačiau pagal UEFA reglamentą, svečių aistruoliai galėjo įsigyti riboto skaičiaus bilietus.

Tad vienoje iš tribūnų mūsiškius palaikė apie dvi dešimtys aistruolių, atvykusių traukiniais iš Lietuvos bei atskridusių specialiai į Belgradą iš kitų Europos valstybių.

Rungtynių transliacijos metu ne kartą tuščiame stadione nuaidėdavo lietuvių skanduotės ir palaikymo šūksniai. Visgi, sirgalių balsai netapo rinktinės sėkmingo žaidimo impulsu.

Tėvynę turime vieną, tad ir kitos rinktinės mums niekas neduos.
Vyčio tribūna

Mūsų šalies nacionalinė komanda jau pirmame kėlinyje praleido tris įvarčius, o po mačo švieslentė fiksavo skaudžią nesėkmę 1:4.

Lietuva pergalės oficialiose rungtynėse nėra iškovojusi nuo 2016-ųjų spalio, paskutinį kartą beveik prieš trejus metus mūsiškiai palaužė Maltos rinktinę.

Ir panašu, kad pergalės teks dar palaukti. Rugsėjį Lietuvos rinktinė žais dvejas rungtynes namuose – rugsėjo 7 d. surems ginklus su B grupės lydere Ukraina, o po trijų dienų į Vilnių pirmą kartą istorijoje atvyks Europos čempionai portugalai.

Kol užsispyrę ir sukandę dantis darysime tai, ką darome, kol kviesime žmones šėlti mūsų tribūnoje, tol viltis bus gyva.
Vyčio tribūna

Nepaisant sunkių laikų, rinktinė gali likti rami: ištikimiausių sirgalių tribūnoje ji visada turės palaikymą.

Po rungtynių Lietuvos rinktinės fanai – „Vyčio tribūna“ savo feisbuko paskyroje pasidalino mintimis apie sirgalių savijautą Belgrade stebint beviltišką žaidimą, sunkią kelionę bei ištikimybę bei tikėjimą.

„Norime paminėti, kad įprastai futbolas Serbijoje kainuoja kelis eurus. Šįsyk bilietas į VIP sektorių kainavo 21 Eur. VIP'as buvo pasakiškas: be galimybės įsigyti net vandens.

Bet, nepaisydami absoliutaus komandos beviltiškumo pirmame kėlinyje, palaikymą kūrėme. Nebuvo jis superinis ir rėmėsi daugiau paprastesne repertuaro dalimi. Visgi, girdimi buvome. Net tada, kai mūsų komanda buvo šviežiai susileidusi du įvarčius.

Atėjus antram kėliniui nusispjovėme ir, šiek tiek pajuokaudami tarpusavyje, davėme skanduočių ir dainų tiek, kiek balsai leido. Bent ne taip liūdna buvo matyti tokią š...ną situaciją.

Jo, mums skauda. Žiauriai. Kai kurie į rungtynes atskrido pagavę pigių skrydžių iš įvairių Europos užkampių. Kiti trenkėsi per visą kontinentą traukiniais. Nuovargis, išlaidos, planavimas. Viskas tikrai ne dėl to, kad stadione iš gėdos raustum dvi valandas.

Žinote, kodėl mes tai darom? Vakar kaip tik paleidome naują gabaliuką, kurio žodžiai buvo paprasti: „Mes vis dar tikim!“.

Kada nors, kaip nors. Kol užsispyrę ir sukandę dantis darysime tai, ką darome, kol kviesime žmones šėlti mūsų tribūnoje, tol viltis bus gyva.

Tėvynę turime vieną, tad ir kitos rinktinės mums niekas neduos. Tempkit subines į stadionus ir būkime išgirsti!“, – rašoma „Vyčio tribūnos“ paskyroje.

EURO 2020 atrankos B grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Ukraina43108-110
2.Liuksemburgas41124-54
3.Serbija31115-74
4.Portugalija20201-12
5.Lietuva30123-71

Likęs Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

rugsėjo 7 d. (šeštadienis) 19:00 val. Lietuva – Ukraina

rugsėjo 10 d. (antradienis) 21:45 val. Lietuva – Portugalija

spalio 11 d. (penktadienis) 21:45 val. Ukraina – Lietuva

spalio 14 d. (pirmadienis) 21:45 val. Lietuva – Serbija

lapkričio 14 d. (ketvirtadienis) 21:45 val. Portugalija – Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)