Trys C. Ronaldo įvarčiai padėjo portugalams 3:1 įveikti Šveicariją, o finale po Goncalo Guedeso įvarčio 60-ą min. Europos čempionai 1:0 nugalėjo Nyderlandų rinktinę.

„Portugalijos žmonės nusipelnė šios pergalės. Jie palaikė mus rungtynėse prieš Šveicariją ir Nyderlandus. Šis trofėjus yra jų visų. Jis priklauso ne nacionalinei komandai, o visai Portugalijai“, – kalbėjo C. Ronaldo.


10 mln. tauta laimėjo antrą iš eilės UEFA turnyrą po triumfo Europos čempionate 2016 metais. 2020 metų Senojo žemyno pirmenybės prasidės beveik lygiai po metų, birželio 12 dieną, ir Fernando Santoso auklėtiniai ten turės galimybę iškovoti trečią iš eilės trofėjų.

Gali būti, kad tai portugalams bus paskutinė tokia galimybė, turint galvoje, kad 2022 metais, per pasaulio čempionatą Katare, C. Ronaldo bus jau 37 metai.

Vis dėlto Turino „Juventus“ žvaigždė tvirtina, kad nacionalinė komanda bus stipri, nesvarbu, ar ten yra Cristiano ar ne: „Manau, kad rinktinė turi didžiulį potencialą. Čia yra jaunų žaidėjų, kurie įgavę patirties taps dar geresni. Noriu būti šio proceso dalimi, nes jaučiuosi gerai, jaučiuosi, kad galiu padėti nacionalinei ekipai. Rinktinė turi daug potencialo augti ir laimėti dar daugiau trofėjų“.

C. Ronaldo vardas žiniasklaidoje nuskambėjo dar prieš finalą, kai puolėjas paprašė sustabdyti komandos autobusą, norėdamas parodyti dėmesį leukemija sergančiam vaikui.

Po treniruotės šeštadienį Porto „Estadio do Bessa“ stadione C. Ronaldo pastebėjo 11-metį Eduardo Moreirą, laikantį plakatą „Cristiano, apkabink mane“.

Portugalijos rinktinės lyderis laiko nešvaistė ir po finalo – priėjęs prie olandų gynėjo Matthijso de Ligto jį nustebino pakvietęs prisidėti prie „Juventus“. Ar po tokio pokalbio M. de Ligtas išties atsidurs Turine, parodys laikas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)