„Labai nustebau, kai sulaukiau kvietimo, tikrai nesitikėjau, gerai, kad parsivežiau „bucus“ iš Italijos, būtų tekę skubiai siųstis, – juokėsi M. Adamonis. – Šis kvietimas – mano šio sezono įvertinimas“.

Tiesa, rinktinės treneris Valdas Urbonas pirmosioms šio „lango“ rungtynėms su Liuksemburgu pasirinko Džiugą Bartkų. M. Adamonis laukia savo šanso.

„Nežinau, ar man pavyks debiutuoti. Lietuvos rinktinėje visada būna labai geri vartininkai. Aišku, tikiu, nes kitaip nebūtų reikalo čia važiuoti“, – kalbėjo vartininkas.

M. Adamonis savo gyvenimo aprašyme turi įrašą ir apie aukščiausiąją Anglijos lygą.

„Ten praleidau keturis mėnesius, teko būti prie aukščiausio lygio „Premier“ lygos komandų. Buvau „Bournemouth“ pagrindinės komandos trečias vartininkas, – pasakojo M. Adamonis. – Tiesa, buvo labai sunku ir jaučiausi vienišas. Komandoje buvo daug vyresnių žaidėjų ir manęs nepriėmė į kolektyvą, turėjau problemų ir su komandos gydytoju. Galima sakyti, kad mano karštakošiškumas privedė iki to, kad nusprendžiau, jog nenoriu ten būti“.

Vartininkas savo žaidimu patraukė Italijos klubo „Lazio“ dėmesį ir pasirašė ilgalaikę sutartį.

„Mane pastebėjo per Europos lygos atrankos rungtynes, kai žaidžiau Klaipėdos „Atlante“. Prieš atvykdamas žinojau, kad tai didelė komanda, tačiau kai nuvykau ir pamačiau savo akimis, tai ta galybė klubo dar padvigubėjo, – prisiminė M. Adamonis. – Buvome viena komanda ir nebuvo susiskirstymo, kad žvaigždės ar ne. Įsimintinas įvykis, kai Samiras Handanovičius man padovanojo pirštines arba Pepe Reina buvo užėjęs į rūbinę pasikalbėti“.

Tačiau Lietuvos rinktinės vartininkas šiuo metu dažniausiai yra skolinamas kitoms komandos ir šiame sezone žaidė „Serie C“ čempionate, kur vilkėjo „Casertana“ komandos aprangą.

„Nesitikėjau, kad trečioje lygoje bus toks geras lygis, maniau, kad bus blogiau. Tačiau mes su komanda turėjome pasiekti daugiau. Žiūrint pagal sudėtį, buvome stiprūs ir mums buvo prognozuojamas „Serie B“ čempionatas“, – sakė M. Adamonis.

Nors lietuvis ir priklauso „Lazio“ komandai, tačiau sako, kad ir kitą sezoną greičiausiai pagrindinėje komandos nerungtyniaus.

„Šiuo metu nenoriu likti „Lazio“ komandoje, žaisti mažai šansų, o man dabar labai svarbu rungtyniauti. Prašysiuosi būti išnuomotas. Žinoma, jeigu „Lazio“ vadovybė sakys, kad man reikia būti pagrindinėje komandoje, tai būsiu, – kalbėjo M. Adamonis. – O šiaip, norėčiau kuo daugiau rungtynių sužaisti nacionalinėje rinktinėje ir jeigu pasiekčiau „Serie A“ bei „Lazio“ lygį, tai man nieko nebereikėtų“.

Serbijos ir Lietuvos rinktinių rungtynės Europos čempionato atrankoje vyks pirmadienį 21:45 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją