Žalgiriečiams šį kartą negalėjo padėti į rinktines išvykę futbolininkai, todėl sudėtis buvo neįprasta, o susitikimo eigoje vyko nemažai eksperimentų. Tai puikiai iliustruoja faktas, kad Sigitas Olberkis mačą pradėjo atraminio saugo pozicijoje.

Pirmoje pirmojo kėlinio pusėje kur kas aktyviau žaidė „Žalgiris“. Penktąją minutę po kampinio į artimąjį vartų kampą galva pavojingai smūgiavo Ertonas Fejzullahu, tačiau vartininkas spėjo sureaguoti. 14-ąją minutę jau Liviu Antalis sulaukė gero perdavimo iš gilumos ir vienas įsiveržė į baudos aikštelę, tačiau perdavima nuspėjo gynėjas.

17-ąją minutę Mevlanas Adili atliko puikų perdavimą į priekį, tačiau Timuras Pukhovas šovė virš vartų.

Nepaisant akivaizdžios iniciatyvos, 24-ąją minutę „Neman“ išsiveržė į priekį. Žalgiriečiams praradus kamuolį puolime, svečiai nubėgo į greitą kontrataką ir po perdavimo iš krašto įmušė iš baudos aikštelės vidurio – 0:1. Po šio epizodo žaidimas išsilygino ir komandos ilsėtis išėjo rezultatui nepakitus.

Po pertraukos Marekas Zubas atliko keletą keitimų – žalgiriečių gretose debiutavo peržiūroje dalyvaujantis Antonio Belo, kuris užėmė poziciją aikštės viduryje, o vėliau žaidė tiek kairiu, tiek atraminiu saugu.

Po pertraukos vilniečiai turėjo neblogų šansų rezultatą išlyginti, tačiau galop vėl praleido patys. 71-ąją minutę įvartis buvo pelnytas iš baudos aikštelės vidurio – 0:2.

Šeimininkai skubėjo į priekį, bet 80-ąją minutę situacija tapo itin komplikuota. Grubia klaida gynyboje, kai paprastoje situacijoje nepavyko išmušti kamuolio, varžovai šaltakraujiškai pasinaudojo ir pasižymėjo iš arti – 0:3.

Kai jau atrodė, kad šansų atsitiesti nebėra, vos po kelių minučių Tomislavas Kišas uždirbo 11 metrų baudinį, kurį užtikrintai realizavo Liviu Antalis – 1:3.

Prabėgo vos dvi minutės ir Simonas Urbys atliko puikų reidą kairiuoju kraštu, kurį sėkmingai „uždarė“ rumunas – 2:3.

Per likusį laiką abi komandos galėjo pasižymėti, tačiau daugiau įvarčių pelnyta nebuvo. Bene pavojingiausią Pau Morerio bandymą varžovai blokavo.

Tuo metu „Kauno Žalgirio“ futbolininkai šeštadienį sužaidė kontrolines rungtynes su „Ventspils“ klubu iš Latvijos ir iškovojo pergalę rezultatu 4:1.

Jau 8-ąją susitikimo minutę Mindaugo Čepo vadovaujamą komandą į priekį išvedė vienas prieš vartininką iššokęs Karolis Šilkaitis, o antroje pirmojo kėlinio pusėje persvarą padidino Joao Figueiredo.

Pirmojo kėlinio metu abi komandos turėjo ir daugiau progų pasižymėti, bet rezultatas daugiau nepakito.

Antroje susitikimo dalyje niekas labai stipriai nesikeitė, tačiau pirmasis įvartis krito ir į aikštės šeimininkų vartus. Į Deivido Mikelionio ginamus vartus buvo skirtas 11 metrų baudinys, kurį latviai realizavo.

Neilgai trukus, 75-ąją susitikimo minutę Kauno ekipos persvarą atstatė įvartį įmušęs Rokas Krušnauskas, o paskutinį tašką rungtynėse padėjo po keitimo aikštėje pasirodęs ir fantastišką įvartį įmušęs Philipas Otele.

Iki rungtynių pabaigos svečiai iš Latvijos dar sukūrė keletą pavojingų momentų, bet jie įvarčiais nevirto ir kauniečiai iškovojo pergalę.

Vilniaus ir Kauno žalgiriečiai tarpusavyje jau greitai išmėgins jėgas A lygoje. Komandos birželio 14-ąją susitiks Kaune.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)