Rusijos futbolo rinktinė be pasigailėjimo net 9:0 sutalžė San Marino nacionalinę komandą bei taip užfiksavo didžiausią pergalę per savo istoriją.

Iki šiol rusai didžiausią pergalę buvo iškovoję prieš tą patį San Mariną, kuris 1995 metais buvo sutriuškintas 7:0.

Tiesa, Stanislavo Čerčesovo auklėtiniams pritrūko įvarčio iki rekordinių Sovietų Sąjungos rinktinės pergalių – ši 1955-aisiais 11:1 sumindė Indiją, o 1957-aisiais 10:0 – Suomiją.

Tuo metu San Marino rinktinei šeštadienio popietę patirta nesėkmė nėra pats didžiausias pažeminimas. 2006 metais ji išgyveno skaudžiausią istorijoje pralaimėjimą Vokietijos rinktinei nusileisdama net 0:13.

San Marinas FIFA reitinge užima paskutinę, 211-ąją vietą. Per visą istoriją šios šalies rinktinė yra pasiekusi tik vieną pergalę, kai 2004-aisiais draugiškame mače 1:0 palaužė Lichtenšteiną.

Prie istorinės Rusijos nacionalinės komandos pergalės šeštadienį labiausiai prisidėjo Artiomas Dziuba, įmušęs net keturis įvarčius. Savo sąskaitoje puolėjas galėjo turėti ir penkis, bet nerealizavo vieno iš dviejų 11 metrų baudinių.

Du tikslius smūgius pridėjo Fiodoras Smolovas, po vieną – Fiodoras Kudriašovas ir Antonas Mirančiukas, o pirmąjį įvartį į savo vartus įsimušė San Marino rinktinės gynėjas Michele Cevoli.

Rusijos rinktinė atrankos I grupėje po trejų rungtynių su 6 taškais užima antrąją vietą. Pirmauja tiek pat taškų turinti Belgijos nacionalinė komanda.

Kiti šeštadienio rezultatai:

Kroatija 2:1 Velsas
Islandija 1:0 Albanija
Armėnija 3:0 Lichtenšteinas
Azerbaidžanas 1:3 Vengrija
Estija 1:2 Šiaurės Airija
Suomija 2:0 Bosnija ir Hercegovina
Moldova 1:0 Andora

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)