Anglijos rinktinės gynėjų Johno Stoneso ir Rosso Barkley grubios klaidos per pratęsimą – pagrindinis rungtynių laikas baigėsi 1:1 – palaidojo Three Lions viltis žengti į finalą.

„Visuomet prašiau žaisti kietai gynyboje – jei to nebūtų buvę, mūsų čia taip pat nebūtų, – kalbėjo G. Southgate'as. – Padarėme klaidas ir suteikėme varžovams galimybę“.

Anot trenerio, J. Stonesas ir R. Barkley paprastai taip perduodami kamuolį neklysta.

„Rossas prieš trečiąjį įvartį momentais kovojo su mėšlungiu, o olandai naudojo intensyvų spaudimą. Paskutinis įvartis buvo nuovargio padarinys. Nebuvome pakankamai aštrūs priimdami tam tikrus sprendimus ir mums tai bus svarbios rungtynės, kurias turime išanalizuoti. Po kelių dienų bus skausminga galvoti, kur galėjome būti“, – sakė jis.

Anglijos rinktinė dvikovą galėjo baigti kaip nugalėtoja dar per pagrindinį laiką, tačiau Jesse Lingardo penytas įvartis po VAR peržiūros nebuvo įskaitytas dėl nuošalės. Anglijos rinktinės strategas teigė, kad tai neabejotinai sumažino pasitikėjimą savo jėgomis.

Antrame kėlinyje nuo atsarginių suolo pakilęs Anglijos rinktinės kapitonas Harry Kane'as tikino, kad komanda pralaimėjo per plauką.

„Pelnėme įvartį, kuris, galvojome, atneš pergalę, bet toks jautas žaidimas. Tai komandos augimo dalis. Tokia VAR sistema – galvoji, kad laimėjai, bet turime su tuo susitaikyti. Esu tikras, kad jie priėmė teisingą sprendimą. Nemanau, kad Čempionų lygos finalas kažkaip paveikė žaidėjus. Kaip komanda žaidėme pakankamai gerai ir buvome per plauką nuo pergalės“, – kalbėjo „Tottenham Hotspur“ ekipos žvaigždė.

50-ąsias rungtynes su nacionaliniais marškinėliais žaidęs Raheemas Sterlingas sakė, kad Anglijos rinktinė buvo nubausta dėl kvailų klaidų.

„Padarėme kelias klaidas, manau, kartais mėginome žaisti, tačiau ne visada tai veikė, – „Sky Sports“ kalbėjo futbolininkas. – Mes tikrai einame į priekį, tačiau dabar svarbiausia nesustoti ir žengti tolyn“.

Klaidomis pažymėtose rungtynėse „paslydo“ ir aukštai reitinguojamas „Ajax“ gynėjas Matthijsas de Ligtas. Po olando klaidos Marcusas Rashfordas nuo 11 m žymos išvedė Angliją į priekį 1:0. Tiesa, vėliau M. de Lightas savo klaidą ištaisė su kaupu – galva pasiuntė kamuolį į vartus ir išlygino rezultatą.

„Visi darome klaidų, tačiau M. De Lightas su tuo susitvarkė pavyzdingai. Nieko jam nesakiau per pertrauką ir buvau nepaprastai patenkintas, kad ji pelnė įvartį“, – sakė Nyderlandų strategas Ronaldas Koemanas.


Sekmadienį finale Nyderlandai susigrums su Cristiano Ronaldo vedama Portugalijos rinktine. Nyderlandai pasiekė savo pirmą finalą nuo 2010 metų. Dvikovoje dėl trečios vietos žais Anglija ir Šveicarija.

Nyderlandai 3 – 1 Anglija

32' [0 – 1] Marcusas Rashfordas (11 m baudinys)
73' [1 – 1] Matthijsas De Lightas
97' [2 – 1] Kyle'as Walkeris (į savus vartus)
114' [3 – 1] Quincy Promesas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)