Tačiau prieš metus iš Palangos kilęs futbolininkas patyrė sunkią traumą, jam plyšo kryžminiai raiškiai ir teko ilgam pamiršti futbolą.

„Praėjo virš metų nuo mano paskutinių rungtynių rinktinėje, bet iš kitos pusės jie gana greitai praėjo ir aš džiaugiuosi sugrįžęs. Reabilitacijos procesas buvo ilgas ir sekinantis, taip pat sunkus psichologiškai, – pasakojo K. Laukžemis. – Nepavyko išvengti sunkesnių akimirkų, bet jutau draugės paramą, kuri padėjo nusiraminti ir eiti toliau. Laimei, tas šokas jau praeityje ir nebegalvoju apie jokias traumas, bandau susigrąžinti geriausią žaidybinę formą. Šiuo metu jaučiuosi gerai ir esu pasiruošęs žaisti“.

K. Laukžemis tik per televiziją stebėjo pirmas Europos čempionato atrankos rungtynes, kuriose mūsiškiai 1:2 nusileido Liuksemburgo komandai.

„Susidarė dvejopas įspūdis stebint rungtynes. Tas įvartis „į rūbinę“ pakreipė susitikimą mums nepalankia eiga. Jei nebūtume jo praleidę, manau, turėtumėme gerus šansus į Lietuvą parvežti 3 taškus. Aš netikiu, kad apskritai būna silpnų varžovų, šiais laikais futbolą moka žaisti visi. Su tinkama taktika ir stipriausioms rinktinėms mažų šalių komandos gali sukelti problemų“, – sakė puolėjas.

Dabar tvirtai sudėtas futbolininkas jau pluša su rinktinės draugais nacionalinės komandos stovykloje ir ruošiasi birželio 7 d. rungtynėms su Liuksemburgu ir birželio 10 d. susitikimui su Serbija.

„Pergalės suteikia pasitikėjimą, jos įkvepia, – tikino K. Laukžemis. – Kai Kroatijoje mano klubui nepavykdavo laimėti, mikroklimatas pašlijo, jautėsi įtampa tarp žaidėjų. Kai nelaimi kelerių rungtynių iš eilės, imi abejoti savimi ir tada dar sunkiau laimėti tas vienerias rungtynes. Aš visada norėjau žaisti Lietuvos rinktinėje ir ne taip dažnai jai atstovaudavau, tad laukiu iškvietimo ir tikiuosi, kad būsiu pasirinktas.“

K. Laukžemis į Lietuvos rinktinę atvyko iš Kroatijos, kur atstovavo „Istra“ komandai. Ispanų klubo „Alaves“ dukterinė komanda sunkiai pradėjo sezoną ir jai teko žaisti rungtynes dėl išlikimo lygoje, tačiau lietuvio klubo išsaugojo vietą aukščiausioje lygoje.

„Mums buvo labai svarbu išlikti aukščiausiame divizione. Tikrai buvo nemažai įtampos per paskutines sezono savaites ir džiugu, kad tai pavyko padaryti, – pasakojo K. Laukžemis. – Pats sezonas klubui buvo banguotas – vis atrodydavo, jog galime daugiau pasiekti kažkuriose rungtynėse, būdavo ir nepalankių teisėjų sprendimų, pačių žaidėjų klaidų, susidarė įspūdis, kad vis kažko pritrūkdavo.

Manau, kad mano įsiliejimas į komandą buvo sklandus ir nebuvo jokios baimės sugrįžti po traumos. Aišku, buvo nedidelis jaudulys pirmose rungtynėse. Labiausiai norėjau išlikti sveikas, sužaidžiau 12 rungtynių, kas tikrai nemažai“.

Nors K. Laukžemis turi kontraktą su Ispanijos komanda, tačiau, greičiausiai, kad ir kitą sezoną rungtyniaus Kroatijoje.

„Ko gero, liksiu Kroatijoje, bet to negali žinoti 100 procentų, futbole visko nutinka. Gal bus naujienų už poros savaičių, – kalbėjo puolėjas.

Europos čempionato atrankos varžybose birželio 7 dieną LFF stadione Lietuva stos į kovą su Liuksemburgu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją