Praėjusią savaitę atsakomasis finalo susitikimas Tunise su vietos „Esperance“ virto skandalu: po teisėjo iš Gambijos Bakary Gassama sprendimo neįskaityti pasiekto įvarčio dėl tariamos nuošalės, „Wydad“ futbolininkai atsisakė toliau rungtyniauti.

Marokiečiai reikalavo įvertinti epizodą panaudojant VAR sistemą, tačiau pasirodė, jog vaizdo peržiūrų sistema varžovų arenoje neveikia. Apie tai komanda prieš dvikovą nebuvo informuota.

Prieš ginčytiną įvartį „Wydad“ atsiliko 0:1, o pirmasis mačas jų teritorijoje buvo pasibaigęs lygiosiomis 1:1.

Kasablankos atstovams palikus aikštę, nugalėtojais paskelbti ir apdovanoti buvo „Esperance“ žaidėjai, tačiau dabar trofėjų teks grąžinti.

Trečiadienį Paryžiuje (Prancūzija), kur vyksta FIFA kongresas, susirinkęs Afrikos futbolo konfederacijos (CAF) vykdomasis komitetas nusprendė, kad rungtynės turi būti peržaistos.

Po tokio verdikto protestuoti puolė jau per anksti titulą atšventusių tunisiečių stovykla.

Peržaidimo komandoms teks laukti daugiau nei mėnesį – jis bus surengtas tik po birželio 21 – liepos 19 d. Egipte vyksiančių Afrikos pirmenybių. Baiminantis neramumų, mačas turėtų būti žaidžiamas tuščiame stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją