Pagrindinis šios istorijos herojus – buvęs ilgametis tokių komandų kaip „Villarreal“, „Sevilla“ ar „Zaragoza“ puolėjas Carlosas Aranda.

Iš paviešintos medžiagos matyti, jog karjerą jau baigęs futbolininkas derino paskutinio Ispanijos čempionato turo rungtynių tarp „Valencia“ ir „Real Valladolid“ būsimą eigą. Su kuo bendravo suimtas susitarimų organizatorius, nepranešama.

„Pastatykite 10 tūkst. eurų, pasiimsite 20 tūkstančių. Žiūrėk, brolau, „Valencia“ laimės abu kėlinius, gerai? Klausyk manęs, jie laimės pirmą kėlinį ir antrą, laimės rungtynes. Juk žinai, apie ką aš kalbu, niekas apie tai nesužinos. Niekas yra niekas: nei draugai, nei kas kitas“, – gundė įtariamas sukčius.

Anot žiniasklaidos informacijos, C. Aranda prasitaręs, jog „nupirkti“ buvo septyni žaidėjai. Manoma, kad susitarimai sudaryti artėjant „Real Valladolid“ dvikovai su „Valencia“. Prieš paskutinį turą Valjadolido klubas jau buvo ramus dėl išlikimo aukščiausioje lygoje, tuo metu „šikšnosparniai“ siekė ketvirtos vietos ir paskutinio kelialapio į kito sezono UEFA Čempionų lygą.

„Valencia“ rungtynes laimėjo 2:0, pelnydama po įvartį kiekviename kėlinyje, ir įgyvendino savo tikslus. „Real Valladolid“ čempionatą užbaigė 16-oje pozicijoje.

Abejonės dėl šio mačo užkulisių patenka į platesnį Ispanijos teisėsaugos tyrimą, aprėpiantį sukčiavimą dviejose stipriausiose šalies lygose. Praėjusią savaitę sulaikytas buvo ne vienas žinomas futbolo veidas, tarp jų: Madrido „Real“ ir Salonikų „Aris“ komandų gretose rungtyniavęs Raulis Bravo, „Real Valladolid“ vis dar atstovaujantis Borja Fernandezas, La Korunjos „Deportivo“ komandoje žaidžiantis Inigo Lopezas.

Areštinėje taip pat atsidūrė po šio sezono iš elitinio „La Liga“ čempionato iškritusio „Huesca“ klubo prezidentas Agustinas Lasaosa, šio klubo medicinos skyriaus vadovas Juanas Carlosas Galindo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją