2013-2018 metais „Liverpool“ garbę gynęs P. Coutinho praėjusio sezono pradžioje atsisakė rungtyniauti ir pareikalavo būti parduotas. Brazilas pareiškė norą persikelti į „Barceloną“ ekipą motyviuodamas tai siekiu iškovoti UEFA Čempionų lygos trofėjų.

Sezono viduryje saugo noras galiausiai buvo išpildytas – „Barcelona“ įsigijo jį už 143 milijonus svarų. Vis dėlto jau tame pačiame sezone katalonai krito UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje, kuomet „Liverpool“ sugebėjo pasiekti finalą.

Negana to, šiemet šios komandos susitiko turnyro pusfinalyje. „Liverpool“ įspūdingai išsigelbėjo į pralaimėjimą 0-3 išvykoje atsakydami pergale 4-0 namuose, o galiausiai šeštadienį tapo ir čempionais finale 2:0 įveikdami Londono „Tottenham“.

„Liverpool“ direktorius Tomas Werneris įsitikinęs – P. Coutinho dabar savo sprendimo gailisi: „Jis tiesiog norėjo žaisti viename iš dviejų didžiųjų Ispanijos klubų, nes laikė juos stipriausiais.

Bandėme jį įtikinti pasilikti teigdami, jog judame teisinga linkme ir netrukus sėkmė Čempionų lygoje ateis, bet jis tuo netikėjo. Dabar jis turėtų gailėtis.“

Paradoksalu, bet ilgai ant P. Coutinho už išdavystę pykę „Liverpool“ sirgaliai dabar jam dėkoja, o kai kurie juokais netgi siūlo nusiųsti jam Čempionų lygos nugalėtojo medalį – už saugą gautus pinigus klubas panaudojo įsigyjant gynėją Virgilą van Dijką ir vartininką Alissoną Beckerį, kurie yra laikomi pagrindiniais šio sezono herojais.

Tuo metu Barselonoje įspūdingais pasirodymais neišsiskyręs P. Coutinho tapo nebereikalingu. Pasak pranešimų, katalonai tikisi šią vasarą 26-erių futbolininku atsikratyti.

Brazilijos rinktinės nario paslaugomis domisi PSG, Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“, o „Barcelona“ viliasi, jog vienas iš šių klubų nepagailės sumokėti apie 100 milijonų svarų.

Per pusantrų metų Barselonoje P. Coutinho sužaidė 75 rungtynes, per kurias pelnė 21 įvartį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)