V. van Dijko sezonas – daugiau nei įspūdingas. Jis ne tik svariai prisidėjo prie „Liverpool“ triumfo Čempionų lygoje, kurios finale pavertė „Tottenham“ puolėjus nematomais, bet žibėjo ir Anglijoje, kur padėjo „raudoniesiems“ praleisti mažiausiai įvarčių iš visų „Premier“ lygos komandų – 22.

27-erių gynėjui, kuris pats šį sezoną pelnė 6 įvarčius, už nuopelnus atiteko „Premier“ lygos metų žaidėjo apdovanojimas.


Įdomu, jog „Liverpool“ gynybos generolas yra beveik neįveikiamas – šį sezoną pro jį taip ir neprasiveržė nė vienas varžovų komandos žaidėjas. Jokiai komandai nepavyko prasivaryti kamuolio pro olandą net 64 mačuose iš eilės.

Ši serija prasidėjo dar praėjusiame sezone, kurio viduryje V. van Dijkas perėjo į „Liverpool“ iš „Southampton“ už 75 milijonus svarų bei taip tapo ne tik rekordiniu Mersisaido ekipos pirkiniu, bet ir pačiu brangiausiu gynėju pasaulyje.


Išleisti pinigai atsipirko, o ekspertų liaupsinamas Olandijos rinktinės kapitonas yra įvardinamas ir kaip vienas pagrindinių pretendentų laimėti „Auksinio kamuolio“ apdovanojimą, kuris kasmet atitenka geriausiam pasaulio futbolininkui.

Vis dėlto „Liverpool“ gynybos generolas neabejoja, jog šį trofėjų šeštą kartą karjeroje turi laimėti Lionelis Messi, kurio atstovaujamą „Barceloną“ raudonieji įspūdingai eliminavo Čempionų lygos pusfinalyje, kai svečiuose buvo pralaimėta 3:0, o namuose pasiektas revanšas 4:0.


„Geriausias žaidėjas pasaulyje yra Messi. Manau, kad „Auksinio kamuolio“ nusipelnė jis, o pats apie šį apdovanojimą negalvoju. Jeigu kažkodėl geriausiu būčiau išrinktas aš, žinoma, apdovanojimą priimčiau, bet neabejoju, kad geriausias yra Messi. Nepaisant to, jog finale jis nežaidė“, – sakė V. van Dijkas.

„Anfield Road“ stadione prieš V. van Dijką šansų neturėjęs L. Messi šį sezoną buvo nesustabdomas Ispanijos čempionate, kur pelnė net 36 įvarčius bei šeštą kartą karjeroje laimėjo Europos „Auksinį batelį“.


Abu futbolininkai šią vasarą varžysis svarbiuose turnyruose su nacionalinėmis komandomis. V. van Dijko atstovaujama Olandija varžysis UEFA Tautų lygos finaliniame etape, o L. Messi su Argentina dalyvaus „Copa America“ pirmenybėse.

L. Messi kartu su Cristiano Ronaldo yra „Auksinio kamuolio“ rekordininkai, laimėję jį po penkis kartus. Praėjusiais metais prestižinis apdovanojimas atiteko Madrido „Real“ ir Kroatijos rinktinės žvaigždei Lukai Modričiui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją