Jordanas Hendersonas – vienintelis dabartinės Liverpulio komandos žaidėjas, rungtyniavęs joje ir 2012 metais, kai buvo iškovota Anglijos lygos taurė. Nuo to laiko anglas spėjo perimti kapitono raištį iš Steveno Gerrardo, atlaikyti kritikos strėles netgi iš savų sirgalių, vadinusių jį per prastu būti kapitonu, iš naujo įrodyti savo vertę bei pasiekti antrą Čempionų lygos finalą iš eilės.

28-erių saugas šeštadienį pirmasis iškėlė Čempionų lygos nugalėtojų taurę virš savo galvos taip, kaip tai 2005-aisiais Stambule padarė legendinis S. Gerrardas. Istorinę pergalę J. Hendersonas šventė itin emocingai – iškart po finalinio švilpuko jis puolė ant kelių ir pravirko, o vėliau apsikabino ir susigraudinusį trenerį Jurgeną Kloppą, kuris galiausiai nutraukė ilgą pralaimėjimų finaluose seriją.


Galiausiai J. Hendersonas su ašaromis akyse nuskubėjo apkabinti savo tėvą, kuris neseniai laimėjo kovą prieš gerklės vėžį. Vėliau duodamas interviu futbolininkas dėkojo savo šeimai ir didžiavosi galėdamas būti „Liverpool“ istorijos dalimi.


„Pakelti Čempionų lygos trofėjų buvo ypatinga. Tai geriausias gyvenimo momentas, apie jį svajojau nuo vaikystės. Tačiau šis momentas nėra apie mane. Tai yra apie visus šiuos žaidėjus, šį trenerį, šią komandą.


Ačiū mamai, tėčiui, šeimai. Mano tėtis perėjo sudėtingą etapą, jis nusipelnė šios pergalės ne mažiau už mane. Džiaugiuosi galėdamas parvežti jam nugalėtojo medalį“, – kalbėjo J. Hendersonas.


Emocingai pergalę šventė ir „Liverpool“ ispanas Alberto Moreno. Nors gynėjas šį sezoną beveik nerungtyniavo, o ant suolo liko ir finale, futbolininkui tai buvo ypatinga proga atiduoti pagarbą šeštadienį automobilio avarijoje tragiškai žuvusiam Jose Antonio Reyesui.

Šie ispanai 2012-2014 metais kartu žaidė „Sevilla“ komandoje.

Prieš finalo rungtynes J.A. Reyesas buvo pagerbtas tylos minute, o A. Moreno akyse tuo metu spindėjo ašaros. 26-erių futbolininkas pagarbą buvusiam bendraklubiui atidavė ir po rungtynių – jis vilkėjo marškinėlius su bendra buvusių komandos draugų nuotrauka ir užrašu „Myliu tave, broli“.

Alberto Moreno

A. Moreno pasidalindamas triumfo akimirka socialiniame tinkle „Instagram“ pergalę skyrė būtent J.A. Reyesui: „Ilsėkis ramybėje, broli. Ši pergalė skirta tau“.

Buvęs Londono „Arsenal“, Madrido „Atletico“ ir Madrido „Real“ futbolininkas Anapilin išėjo būdamas 35-erių.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją