Likus keliems mėnesiams iki rungtynių visi bilietai parduoti. Atrodytų, kad šis sakinys nedera prie Lietuvos futbolo, bet taip yra iš tiesų.

„Tiketa“ parduoda bilietus į bet kurias artėjančias Europos čempionato atrankos Lietuvos rinktinės namų rungtynes. Išskyrus į rugsėjo 10-ąją vyksiančią akistatą su portugalais. Neparduoda todėl, kad bilietų tiesiog neliko.

Šiemet dar namie nekovoję lietuviai su Portugalija žais trečiąsias namų rungtynes. Į birželio 7-ąją vyksiantį susitikimą su Liuksemburgu ar rugsėjo 7-osios mačą su Ukrainos nacionaline komanda bilietų – kiek tik nori.

„Manyčiau, tai paaiškinti galima tuo, kad atvyksta Europos čempionai, vedini geriausio pasaulio futbolininko“, – sakė LFF atstovas spaudai Justas Kontrimas.

34 metų Portugalijos rinktinės superžvaigždė Cristiano Ronaldo nuo 2008-ųjų penkis kartus buvo pripažintas geriausiu pasaulio futbolininku.

Anot J. Kontrimo, LFF tokio ažiotažo nesitikėjo.

„Planavome ta proga komunikacijos kampaniją. Bet pasirodo, nereikia ir jos, nes patys žmonės puikiai žino, kas atvyksta. Turim tokią situaciją, kad daugelis pasauliniu futbolu domisi labiau negu Lietuvos. Tad panašu, kad žiūrovus ir sutraukė gerai žinoma pasaulinio lygio komanda, kurios lyderis nežada baigti karjeros", – kalbėjo J.Kontrimas.

Iki šiol nieko panašaus Lietuvoje nėra buvę, nors čia yra ne kartą žaidusios komandos, pilnos pasaulinio lygio žvaigždžių: Anglijos, Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Vokietijos ir kitos galingos rinktinės. Kai kurios jų buvo to meto Europos ar net pasaulio čempionės.

Į rugsėjo 9-osios rungtynes išpirktos vietos ir aktyviausių, visur rinktinę lydinčių fanų PD sektoriuje. Panašu, kad tose rungtynėse aktyvieji aistruoliai susidurs su rimtomis patekimo į stadioną ir organizuoto komandos palaikymo problemomis.

Iš PA sektoriaus į PD aktyvusis sektorius persikėlė pernai stadiono apsaugos vadovų prašymu, kadangi netoli PA sektoriaus buvo įrengtos vietos svečių komandų gerbėjams.

Nusipirkti bilietą į rungtynes su Portugalijos rinktine dar galima perkant abonementą visiems mačams. Tiesa abonementai į PD sektorių nėra parduodami.

Lietuvos rinktinė Europos pirmenybių atrankos grupėje rungiasi su varžovais Portugalijos, Ukrainos, Serbijos ir Liuksemburgo.

Kolkas lietuviai sužaidė vienerias rungtynes – 1:2 išvykoje nusleido liuksemburgiečiams ir užima paskutinę vietą grupėje.

Portugalijos futbolininkai pradėjo atrankos turnyrą dviem lygiosiomis namuose ir yra treti.