Paskutiniajame ture pergalę 2:0 prieš Monchengladbacho „Borussia“ klubą šventė ir Dortmundo „Borussia“, tačiau ši ekipa galutinėje turnyrinėje rikiuotėje nuo bavarų atsiliko 2 taškais.

Bavarų triumfas reiškia, jog šį sezoną čempionai apgynė savo titulus visose penkiose stipriausiose Europos lygose (Vokietijos, Ispanijos, Anglijos, Italijos ir Prancūzijos).

„Bayern“ lemiamose rungtynėse išsiveržė į priekį jau 4-ąją minutę, kai pasižymėjo Kingsley Comanas. Vis dėlto sunerimti teko po išlyginamojo Sebastiano Hallerio įvarčio.

Vis dėlto po 3 minučių namuose žaidusi Miuncheno komanda vėl buvo priekyje, kai mušė Davidas Alaba, o po dar 5 minučių savo pirmąjį karjeros įvartį „Bundeslygoje“ pelnė Renato Sanchesas.

Sužaidus kiek daugiau nei valandą treneris Niko Kovačas į aikštelę išleido abu „Bayern“ po sezono paliekančius veteranus Arjeną Robbeną ir Francką Ribery, kurie su komanda atsisveikino skambiai.

Tiek olandas, tiek prancūzas paskutinėmis susitikimo minutėmis pelnė po įvartį ir leido „Bayern“ sirgaliams švęsti triuškinančią pergalę.

F. Ribery gynė „Bayern“ garbę nuo 2007-ųjų, o A. Robbenas – nuo 2009-ųjų. Su jais komandą palieka ir pastaruosius 8 metus jos marškinėlius vilkėjęs gynėjas Rafinha.

Šiems veteranams yra atitinkamai 36-eri, 35-eri ir 33-eji.

Miuncheno komanda Vokietijos čempione tapo 29-ąjį kartą ir jau 7-ąjį kartą iš eilės.


Antroje vietoje liko „Borussia“, trečioje – „Leipzig“, ketvirtoje – Leverkuzeno „Bayer“.

Auksinis lygos batelis atiteko bavarų lyderiui Robertui Lewandowskiui, pelniusiam 22 įvarčius.

Iš pirmenybių pasitraukė „Nurnberg“ ir „Hannover“. „Stuttgart“ dėl išlikimo kovos su trečią poziciją antroje lygoje užėmusiu klubu.

Visi paskutiniojo turo rezultatai:

„Mainz“ 4 – 2 „Hoffenheim“
„Borussia Mönchengladbach“ 0 – 2 „Borussia Dortmund“
„Bayern München“ 5 – 1 „Eintracht Frankfurt“
„Schalke 04“ 0 – 0 „VfB Stuttgart“
„Fortuna Düsseldorf“ 2 – 1 „Hannover 96“
„Hertha BSC“ 1 – 5 „Bayer Leverkusen“
„Freiburg“ 5 – 1 „Nürnberg“
„Wolfsburg“ 8 – 1 „Augsburg“
„Werder Bremen“ 2 – 1 „Leipzig“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)