Dar nespėjo pasibaigti Portugalijos „Primeira“ lygos sezonas, o gandai dėl Fernandeso persikėlimo į „Premier“ lygą jau spėjo pasklisti plačiai. Šių metų čempionai „Manchester City“ ir jų kaimynai „Manchester United“ nusižiūrėjo perspektyvų 24-erių metų futbolininką.

„Sky Sports“ ketvirtadienį paskelbė, kad futbolininkas už 97,5 mln. eurų persikelia į „Manhcester United“.

Su klubu portugalas sudarys 6 metų trukmės sutartį. Pranešama, kad jis taps antru brangiausiu Portugalijos futbolininku istorijoje po Cristiano Ronaldo, kadaise taip pat vilkėjusio „United“ aprangą.

B. Fernandeso 2018-2019 m. sezono statistika stebina net visko mačiusius futbolo ekspertus. Per šį sezoną Lisabonos „Sporting“ komandoje žaidžiantis Fernandesas iš viso pelnė net 32 įvarčius ir atliko 17 rezultatyvių perdavimų.

Iš jų 20 įvarčių portugalas įmušė ir 13 rezultatyvių perdavimų padarė „Primeira“ lygoje.

Paskaičiuota, kad B. Fernandesas prisidėjo prie 46 proc. iš 71 „Sporting“ šį sezoną pelnyto įvarčio Portugalijos čempionate.

Saugo pozicijoje žaidžiantis B. Fernandesas individualiais pasiekimais lenkia net ryškias Anglijos ekipų žvaigždes – „Manchester United“ saugą Paulį Pogba ar „Tottenham Hotspur“ rungtyniaujantį Christianą Erikseną.

Nors Fernandeso vedama „Sporting“ komanda pernai turnyro lentelėje užėmė tik trečią vietą, pats Bruno buvo išrinktas geriausiu „Primeira“ lygos žaidėju. Toks pat titulas jam prognozuojamas ir šiais metais.

Fanai ir futbolo ekspertai suskubo lyginti Bruno su Londono „Chelsea“ klubo legenda Franku Lampardu, kuris, žaisdamas vidurio saugo pozicijoje, savo rezultayviausiame sezone pelnė net 27 įvarčius.

„Jo žaidimo stilius labai primena Lampardą, tačiau jam dar yra kur tobulėti,– BBC sakė futbolo žurnalistas Sergio Piresas. – Bet kuriuo atveju, kaip saugas jis turi žudiko instinktą.“

Nenuostabu, kad po tokio įspūdingo sezono Bruno sulaukė net kelių „Premier“ lygos klubų dėmesio.
Kaip jau minėta, dėl „Sporting“ kapitono varžėsi „Manchester City“ ir „Manchester United“ komandos. Dalis ekspertų manė, kad būtent „City“ portugalui būtų tinkamesnis pasirinkimas.

„City neturi tokio tipo žaidėjo. Tai – atakuojantis saugas, daug dirbantis ir gynyboje bei pasižymintis labai tiksliais perdavimais. Kaip ir Bernardo, atlikdamas perdavimus jis niekada neklysta. Manau, būtent tokio žmogaus Pepui Guardiolai reikia tam, kad Čempionų lygoje būtų nukeliauta toliau nei įprasta“, – situaciją vertino portugalų futbolo leidinio „A Bola“ redaktorius Jose Delgado.

Pažymėtina, kad savo profesionalo karjerą B. Fernandesas 2012-aisiais pradėjo Italijoje, kuklioje „Novarra“ komandoje. Vėliau jis vilkėjo „Udinese“ ir Genujos „Sampdoria“ marškinėlius, o 2017-aisiais sugrįžo į gimtąją Portugaliją, „Sporting“ klubą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją