Stovykla kasmet pritraukia daugiau nei 100 vaikų, todėl tokių skaičių siekiama sulaukti ir šiemet. Šiais metai stovykla keičia formatą – numatyti užsiėmimai ne tik vaikams, vyks edukaciniai seminarai bei konferencija jų tėvams bei treneriams, tad stovykla įgis naują turinį ir ilgesnę trukmę.

Stovykloje apsigyvens apie 100 vaikų ir stovyklaus nuo sekmadienio iki penktadienio, iš viso net 6 dienas. Stovykloje treniruotes ves profesionalūs Roterdamo „Feyenoord“ futbolo akademijos treneriai, kurių šiemet atvyksta net trys. Visi treneriai akredituoti UEFA A tipo licencijomis. Stovyklos metu treneriai dėmesį skirs trims pagrindinėms futbolo sritims: technikai bei filosofijai, fiziniam pasiruošimui bei unikalių talentų žaidėjuose vystymui. Jiems talkins ir lietuvių jaunimo trenerių štabas.

Talentingiausi vaikai turės galimybę išvykti į Olandiją, kur toliau tobulės ir futbolo subtilybių mokysis „Feyenoord“ akademijoje. Geriausias praėjusiais metais vykusios trumpesnio formato „Feyenoord“ stovyklos Palangoje žaidėjas Simas Civilka po stovyklos buvo pakviestas peržiūrai į „Feyenoord“ akademiją Olandijoje.

Roterdame Simas vietiniams treneriams paliko didžiulį įspūdį dėl futbolo suvokimo ir turimų įgūdžių. Ten Simas taip pat sutiko ir nemažai futbolo legendų tokių kaip Robinas Van Persie ar Dirkas Kuytas. Sutarta, jog jaunuolis kas pusę metų vyks į „Feyenoord“ akademiją, kurioje treneriai seks jo progresą ir tikimąsi, jog ateityje gali praverti „Feyenoord“ akademijos ar klubo duris.

Roterdamo „Feyenoord“ futbolo akademija Olandijoje penktus metus buvo pripažinta kaip geriausia futbolo akademija šalyje. Tokio aukšto lygio futbolo valstybėje šis įvertinimas yra labai didelis ir svarbus. Verta paminėti pasaulio futbolo čempionatą vykusį Brazilijoje 2014 metais, tada planetos pirmenybėse dalyvavo net devyni „Feyenoord“ akademijos auklėtiniai.

Ši akademija kasmet į platesnius vandenis išleidžia puikiai paruoštus ir perspektyvius jaunuosius talentus, kurie toliau sėkmingai rungtyniauja stipriausiose Europa ir Čempionų lygose bei dalyvauja pasaulio ar Europos čempionatuose. Roterdamo „Feyenoord“ futbolo akademiją yra baigę tokie žaidėjai kaip Giovannis van Bronckhorstas, Robinas van Persie, Jordy Clasie, Stefanas de Vrij, Bruno Martinsas Indis, Dirkas Kuytas ir kiti.

Ankstesnėse stovykloje patirtimi su jaunimu dalinosi tokie Lietuvoje puikiai žinomi žmonės kaip buvęs Lietuvos vyrų rinktinės treneris Edgaras Jankauskas, Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius, ilgametis buvęs rinktinės narys Andrius Velička.

Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pasidžiaugė Lietuvoje esančiomis organizacijomis ir iniciatyvomis: „Nors LFF sudarė sutartį su „Anderlecht“ jaunimo ugdymo sistema, mes džiaugiamės bei palaikome ir kitas iniciatyvas, kurios padės Lietuvos futbolo vystymuisi, suteiks vaikams bei treneriams žinių, gebėjimų ir svarbiausia motyvacijos treniruotis ir siekti užsibrėžtų tikslų.

O didžiųjų Europos futbolo klubų veikla ir indėlis į vystymą duos vaisių ateityje. Linkiu geros stovyklos ir gerų įspūdžių „Feyenoord“ stovyklos dalyviams bei treneriams“.

Stovykla laukia visų norinčių dalyvauti artėjančioje Roterdamo „Feyenoord“ vasaros futbolo stovykloje birželio 30 – liepos 5 dienomis, Trakuose. Dalyvių skaičius yra ribotas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)