Šiuo metu „Žalgiris“ yra vienvaldis čempionato lyderis ir savo sąskaitoje turi 22 taškus. Vis tik atsipalaiduoti Mareko Zubo auklėtiniai neturi teisės, nes į nugarą kvėpuoja vos tašku mažiau turinti „Sūduva“.

„Riteriai“, kuriuos treniruoja Aurelijus Skarbalius, kol kas sunkiai įgauna pagreitį. Su 12 taškų būsimi žalgiriečių varžovai užima sau neįprastą penktąją poziciją. Tiesa, būtent praėjusiame ture ši komanda iškovojo skambiausią savo pergalę 3:0 svečiuose sutriuškindama Kauno „Stumbrą“.

„Riterių“ žaidimas banguotas, kol kas nėra stabilumo. Jie sunkiai renka taškus, nors paskutinėse rungtynėse parodė, kokie gali būti pavojingi. Tai komanda, iš kurios nežinai, ko laukti. Mes į aikštę eisime tik pergalės. Pirmajame mače sužaidėme lygiosiomis ir toks rezultatas mūsų netenkina“, – prieš rungtynes fkzalgiris.lt kalbėjo ekipos kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Devintajame ture „Žalgiris“ namuose po atkaklios kovos rezultatu 2:1 įveikė „Panevėžį“. Šiame mače šeimininkai išmėgino naują taktinę schemą, o startinėje sudėtyje pirmą kartą pasirodė Ertonas Fejzullahu.

„Reikia laiko apsiprasti prie naujovių, kai atsiduri kitoje pozicijoje nelieka įprasto komforto. Natūralu, kad keičiantis schemai reikalingas laikas. Kolektyve turime naują žaidėją, tad tarpusavio supratimą dar turime gerinti. Svarbiausia, kad prieš „Panevėžį“ pavyko iškovoti pergalę“, – tęsė 35-erių saugas.

Šeštadienio rungtynėse „Riteriai“ versis be pagrindinio vartininko Tomo Švedkausko, kuris prieš „Stumbrą“ buvo pašalintas iš aikštės už paskutinės vilties pražangą.

„Mūsų užduotis yra pergalė. Turime žiūrėti visų pirma į savo žaidimą ir įgyvendinti savo užduotis. Pirmose tarpusavio rungtynėse mums ne viskas pavyko, tad stengsimės nekartoti klaidų ir gerbėjams padovanoti svarbią pergalę“, – tikino S. Mikoliūnas.

Rungtynės tarp „Riterių“ ir „Žalgirio“ šeštadienį LFF stadione prasidės 13 val. Kadangi tai yra „Riterių“ namų rungtynės, „Žalgirio“ abonementai į jas negalioja.

Saulius Mikoliūnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją