Po keturių minučių aikštę žengė prie komandos tik ką prisijungęs Artiomas Gurenka, o dar po trijų minučių už smūgį Donatui Kazlauskui iš aikštės buvo pašalintas žalgirietis Mevlanas Adili.

90 minutę A. Gurenka pasinaudojo „Žalgirio“ vartininko klaida, o dar po dviejų minučių Rolandas Baravykas įspūdingu smūgiu rezultatą išlygino.

Ir praktiškai tai yra viskas, ką reikėtų prisiminti iš tų pirmųjų rungtynių. Tiesa, galbūt, vertėtų prisiminti, kad Liviu Antalis ir Venelinas Filipovas dar pirmajame kėlinyje dėl traumų buvo pakeisti.

Kas pasikeitė per tuos du mėnesius „Žalgiryje“? L. Antalis pasveiko, T. Kišas tapo rezultatyviausiu lygos futbolininku, R. Baravykas ir Armantas Vitkauskas – starto sudėties žaidėjais.

Kas pasikeitė „Riterių“ stovykloje? A. Gurenka, nepaisant ligų, spėjo pritapti prie komandos, komanda atsisveikino su Svajūnu Čyžu, Tomas Švedkauskas paskutinėse rungtynėse užsidirbo raudoną kortelę, todėl nežais, treneris Aurelijus Skarbalius ir toliau laikosi prieš sezoną numatyto plano, kuris dar tik pradeda prinokinti vaisius.

Prieš pirmojo rato rungtynes A. Skarbalius sakė, kad jam „tai nebus sąskaitų suvedinėjimas“. Dabar prisimindamas rungtynes, „Riterių“ strategas sako, kad labiausiai jam įstrigo įvykiai prieš finalinį teisėjo švilpuką.

„Be abejonės, geriausiai iš tos dvikovos prisimenu įvarčius. Tiek mūsų, tiek jų. Kai kurių dalykų nenoriu sakyti, kad tai nepadarytų įtakos būsimai dvikovai, bet man patiko, kad tose rungtynėse mes „Žalgiriui“ jautėmės lygiaverčiai varžovai.

Taip, „Žalgiris“ tose rungtynėse sukūrė daugiau galimybių įmušti, tad prieš šias rungtynes akcentuojame, kad tai nepasikartotų“, – prieš artėjantį antrąjį šio sezono Vilniaus derbį sakė A. Skarbalius.

– Artėjančiose rungtynėse komandai negalės padėti Tomas Švedkauskas. Kiek svarbus bus Vincento Šarkausko veiksnys?

– Nebus toks didelis, kaip žiniasklaida bando nupiešti. Mes esame komanda, kur kiekvieno žaidėjo veiksnys yra vienodai svarbus. Kai žaidėjas gauna šansą, jis jo būna nusipelnęs. Visiškai nepriklausomai nuo aplinkybių.

– Artiomas Gurenka anąsyk buvo vos tik atvykęs į komandą. Kaip per tą laiką pasikeitė jo vaidmuo?

– Nepaisant visų savo ligų, jis dabar yra žymiai geresnės formos nei buvo tada. Aišku, jei ne tos ligos, jo situacija būtų dar geresnė.

– Apskritai, ne tik Artiomas, bet ir daugiau žaidėjų sirgo ir negalėjo padėti komandai. Ką pastebėjote, kai priverstinai reikėjo ieškoti, kas pakeis pagrindo žaidėjus?

– Jeigu pažiūrėsime į paskutines dvejas rungtynes, tai mes jas kaip tik sužaidėme labai gerai. Tai tik parodo, kad kokybės atžvilgiu mūsų suoliukas yra pailgėjęs. Mes turime daugiau žaidėjų, kurie gali lygiaverčiai įeiti į aikštę ir sužaisti. Ta investicija, kuri daroma, kad jauni žaidėjai gautų kuo daugiau minučių, jau dabar pradeda atsipirkti.

– Kaip, jūsų nuomone, abi komandos nuo pirmojo rato pasikeitė?

– Akivaizdu, kad „Žalgiris“ yra labiau susižaidęs. Pirmajame rate Liviu prieš mus žaidė labai trumpai, dabar jis jau sveikas. Be to, jie pasistiprino dar vienu puolėju, tad „Žalgiris“ yra aštresnis nei buvo tada.

Mes vis labiau pagauname tarpusavio ryšį, ritmą, tad sakyčiau, kad abi komandos yra geresnės formos nei buvo pirmajame rate.

Rungtynės tarp „Riterių“ ir „Žalgirio“ sostinės LFF stadione įvyks šeštadienį 13 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją