Ambicingas Vilniaus klubo naujokas žino, ką reiškia mušti įvarčius. Aukščiausioje Švedijos lygoje jis per 106 mačus pasižymėjo 33 kartus ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Kinijos Superlygoje jo sąskaitoje 31 rungtynės ir 12 įvarčių. 37 kartus jis į aikštę žengė Olandijos aukščiausioje lygoje, o Norvegijoje pasirodė 12-oje susitikimų.

„Vilniuje jaučiuosi labai gerai. Man patinka miestas, klubas, komandos draugai ir administracija. Viskas daug geriau nei tikėjausi.

Esame puikus kolektyvas. Čia surinkti žaidėjai iš įvairių šalių, bet vadovai gerai padirbėjo ir subūrė vieningą komandą. Prieš apsispręsdamas atvykti į Lietuvą pasikalbėjau ir su Vytautu Andriuškevičiumi. Su juo kartu žaidėme „Djurgardens“ klube. Jis apie klubą ir miestą atsiliepė tik pozityviai“, – „Žalgirio“ rubrikoje „Pažintis su naujoku“ kalba Ertonas Fejzullahu.

Kovo mėnesį su „Žalgiriu“ sutartį pasirašęs puolėjas yra sužaidęs penkerias rungtynes Švedijos nacionalinėje rinktinėje, kur turėjo galimybę susipažinti su Zlatanu Ibrahimovičiumi.

„Kai pirmą kartą sulaukiau kvietimo į Švedijos rinktinę, tai buvo kažkas tokio. Tai, kad turėsiu galimybę dirbti vienoje komandoje kartu su Zlatanu Ibrahimovičiumi, kuris yra mano idealas, skambėjo neįtikėtinai. Jis rinktinėje visada būna pozityvus, stengiasi padėti kitiems žaidėjams, ypatingai naujokams.

Su juo dirbti labai lengva. Gaila, kad neteko kartu rungtyniauti, nes prieš Airija likau ant suolo, tačiau stovykla truko 10 dienų ir tai buvo puiki patirtis“, – pasakoja tris įvarčius Švedijos rinktinėje įmušęs puolėjas.

Būdamas ketverių Ertonas kartu su šeima iš Kosovo persikėlė į Švediją. Dabar laisvalaikiu jis visų pirma keliauja į Švediją, tačiau nepamiršta ir gimtinės. Kai 2014 m. jis netikėtai persikėlė į Kinijos Superlygą, Švedijos rinktinės treneris jį informavo, kad į rinktinę tol, kol šis žais Kinijoje, nebekvies. Atsiradus šansui 2017 m. „Žalgirio“ puolėjas debiutavo Kosovo gretose pasaulio čempionato atrankos mače su Kroatija.

Vis tik sprendimo persikelti į pajėgiausią Kinijos lygą E. Fejzullahu niekada nesigailėjo. Rungtyniaudamas Pekino „Guoan“ jis patyrė, ką reiškia staiga tapti superžvaigžde.

Jau debiutinėse rungtynėse jis 60 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje aikštėje po keitimo pasirodęs antrajame kėlinyje įmušė du įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Toks debiutas neliko nepastebėtas ir po šios akimirkos ramiai pasivaikščioti Pekino gatvėmis tapo tiesiog neįmanoma.

„Niekur niekada nebuvau toks žinomas žaidėjas kaip Kinijoje. Ramiai pasivaikščioti mieste nebuvo įmanoma. Net atvykus pavalgyti maistas dažnai atšaldavo, kol tekdavo įsiamžinti su gerbėjais. Juokingiausia būdavo tai, kad jeigu su tavimi nusifotografuoja vienas ar keli žmonės, kiti, kurie galbūt tavęs nepažįsta, taip pat būtinai paprašys nuotraukos. Tai buvo neįtikėtina patirtis“, – atvirauja E. Fejzullahu.

Žiūrėdami visą pokalbį taip pat sužinosite, kodėl Kinijoje vietoje rūbinės futbolininkai rengiasi viešbučio numerius primenančiuose kambariuose bei kaip Ertonui viename iš socialinių tinklų pavyko sulaukti milijono sekėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)