Aleksandrui Kokorinui – pusantrų metų, Pavelui Mamajevui – 1 metai ir 5 mėnesiai – tiek laiko futbolininkai praleis už grotų.

Abu bausmę turėtų atlikti bendrojo režimo kolonijoje.

Muštynėse dalyvavęs A. Kokorino brolis Kirilas ir futbolo treneris Aleksandras Protasovickis taip pat neišvengė laisvės atėmimo bausmės.

K. Kokorinas nuteistas 1 metams ir 6 mėnesiams, o futbolo treneris už grotų praleis 1 metus ir 5 mėnesius.

Teisėja Elena Abramova patį nuosprendį skaitė keletą valandų, ji paminėjo nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymus, atskleidė bylos tyrimo rezultatus ir paaiškino sprendimą dėl pasirinktų bausmių.

Futbolininkus gali guosti žinia, kad jų bausmės laikas skaičiuojamas nuo sulaikymo dienos, o kalėjimo duris ir laisvės oro įkvėpti galėtų dar šių metų pabaigoje.

Be to, pagal praėjusią vasarą Rusijos Prezidento Vladimiro Putino pasirašytą nutarimą, diena, praleista tardymo izoliatoriuje prilygsta 1,5 dienos bendrojo režimo kolonijoje.

Tokiu atveju abu žaidėjai jau yra įvykdę 315 dienų jiems kalėti skirto termino.

Sports.ru skelbia, kad A. Kokorinui kalėti liko 220 dienų, o P. Mamajevui – 189 dienos. Pagal minėto portalo skaičiavimą, A. Kokorinas į laisvę vėliausiai išeis 2019 gruodžio 14 d., o P. Mamajevas – lapričio 13-ąją.

A. Kokorinas į laisvę išeis kaip „laisvasis agentas“ – jo kontraktas su Rusijos čempionais galioja iki 2019 m. birželio 30 d. Tuo metu Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas, kurio garbę gynė P. Mamajevas, dar skandalo pradžioje viešai paskelbė nutraukiantis ryšius su kriminalinių problemų turinčiu sportininku.

Primename, kad už grotų futbolo įžymybės laiką leidžia nuo praėjusio spalio, kuomet buvo sulaikyti dėl chuliganizmo kartu su A. Kokorino broliu Kirilu bei futbolo treneriu A. Protasovickiu.

Spalio 8-osios ryte kaltinamieji netoli nuo Majakovskio metro stoties, automobilių stovėjimo aikštelėje, sumušė „Pirmojo kanalo“ laidų vedėjos Olgos Ušakovos vairuotoją Vitalijų Solovčiuką.

Vėliau ketvertukas patraukė į Nikitskio bulvare esančią kavinę „Kofemanija“. Ten A. Kokorinas kėde smogė valdininkui Denisui Pakui. Jaunesnis futbolininko brolis Kirilas valdininkui sudavė antausį. Kliuvo ir kitam greta buvusiam valdininkui Sergejui Gajisinui.

Abu incidentus užfiksavo vaizdo kameros. Įtariamieji buvo areštuoti, jiems buvo iškeltos baudžiamosios bylos dėl chuliganizmo ir užpuolimo.





Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)