„Liverpool“ net be savo pagrindinių puolėjų Mohamedo Salaho ir Roberto Firmino sukūrė stebuklą UEFA Čempionų lygos atsakomosiose rungtynėse.

Antradienį Jurgeno Kloppo auklėtiniai namie net 4:0 sutriuškino „Barceloną“, panaikino 3 įvarčių deficitą ir antrus metus iš eilės prasibrovė į finalą. Po du įvarčius „raudoniesiems“ pelnė Divockas Origi ir Georginio Wijnaldumas.

„Komandai, kuri netiki pergale, negali perteikti, kas yra įmanoma. Mano komanda jau po rungtynių Barselonoje turėjo jausmą, kad čia dar ne pabaiga. Aišku, sunku, kai pralaimi 0:3, tačiau vaikinai žinojo, kad gali kažką bent pamėginti pakeisti.

Prieš rungtynes jums sakiau: „Pagal įprastą scenarijų, tai yra neįmanoma, bet kadangi jūs esate čia, tai mes turime šansą“. Taip, tikėjau ne tuo, kad mums pasiseks, bet mūsų šansu. Ir per rungtynes reikia dirbti taip, kad tas šansas liktų“, – kalbėjo J. Kloppas ir tęsė. – Prieš rungtynes sakiau, bet jei po 80 min. rezultatas bus 0:0, per likusias 10 minučių gali nutikti beprotiški dalykai, galima pelnyti ir tris, ir keturis įvarčius.

Todėl mums buvo svarbu, kad viena vertus būtume it pašėlę, tačiau kita vertus – ir ramintume save. Mums nereikia visą laiką stovėti varžovų baudos aikštelėje ir mušti įvartį. Mums reikia tiesiog sulaukti tinkamo momento. Mūsų spaudimas pirmame kėlinyje buvo sensacingas. Nepaisant to, atakuodami pražiūrėjome kelis dalykus. Tai norėjome ištaisyti antroje dalyje. Šiaip, tai buvo puikus pirmasis kėlinys – 1:0, emocijos stadione neįtikėtinos“.

Divockui pasakiau: „Dabar tau reikia pasirūpinti, kad turėtum vaikų, ir kad jie taip pat būtų produktyvūs. Tai neįtikėtinas vakaras. Aikštėje buvo žaidėjų, kurie tiesiog verkė. Tai „neša stogą“. Tai ypatinga ir esu laimingas, kad galėjau čia būti.
Jurgenas Kloppas

Kalbėdamas apie galutinį rezultatą 4:0 „Liverpool“ strategas atkreipė dėmesį į 20-metį Trentą Alexander-Arnoldą. Anot jo, paskutinis įvartis buvo šio žaidėjo idėja: „Tai puikus vaikinas. Standartinės situacijos mums visada labai reikšmingos. Vaikinai atliko sensacingą darbą. Tam mes skiriame daug laiko. Idėja gimė akimirksniu. Norėjome standartinių situacijų, o kampiniai buvo šiek tiek sudėtingiau.

Buvo du žmonės, Trentas pamatė savo komandos draugą. Neįtikėtina. Stovėjau, lyg su kažkuo kalbėjausi ir staiga matau, kaip kamuolys lekia į vartus. Apsisuku, žiūriu į mūsų jaunąją žvaigždę Beną Woodburną, o jis klausia: „Kas nutiko?“ Iš tikrųjų net nemačiau, kas tą įvartį pelnė“.

Pasak J. Kloppo, Barselonos komanda kokybiškai gynėsi. „Mums reikėjo be mentaliteto dar ir demonstruoti savo įžūlumą. Tai svarbu. Kai atsilieki 0:3, žaisti sunku, tačiau vaikinai tai padarė. Tai tiesiog mentaliteto gigantai, neturiu daugiau, ko pridurti, – sakė nugalėtojų treneris. – Tikiuosi, kad po 50 metų prisiminsiu šį momentą.

Prie rungtynes kalbėjomės, kad reikia sukurti istoriją, kurią galėtume pasakoti savo anūkams. Divockui pasakiau: „Dabar tau reikia pasirūpinti, kad turėtum vaikų, ir kad jie taip pat būtų produktyvūs. Tai neįtikėtinas vakaras. Aikštėje buvo žaidėjų, kurie tiesiog verkė. Tai „neša stogą“. Tai ypatinga ir esu laimingas, kad galėjau čia būti“.

Pirmo ir ketvirto įvarčių autorius Divockas Origi tvirtino, kad sunku žodžiais apsakyti jausmus. „Tai visiškai neįtikėtinas vakaras. Žinoma, turime atiduoti duoklę nuostabiems fanams. Tuos įvarčius aš tikriausiai visą gyvenimą sapnuosiu, – kalbėjo jis. – Prie rungtynes daug kalbėjau su savo šeima. Artimieji sakė, kad tai – mano rungtynės. Sunku lyginti, tačiau neabejotinai, tai vieni gražiausių mano karjeros momentų“.

„Fantastika. Žinojome, kad bus sunku, tačiau įmanoma. Tikėjimas, kurį turėjome savyje, buvo sunkiai suvokiamas. Žinojome, kad „Anfield“ stadione gali nutikti kažkas ypatingo, – kalbėjo „Liverpool“ kapitonas Jordanas Hendersonas. – Ankstyvas įvartis mums labai padėjo, galėjome daryti varžovams spaudimą. Žinojome, kad jei parodysime charakterį ir širdį, turime šansą“.

Tuo metu priešingoje stovykloje – nusivylimo nuotaikos. Luisas Suarezas negailėjo karčių žodžių: „Neįsivaizduoju, kaip mes, „Barcelona“, du įvarčius beveik per minutę praleidome. Ketvirtą įvartį gavome, nes gynėmės kaip vaikai. Turime savikritiškai analizuoti tai, kas įvyko. Tai jau antras kartas, kai taip nutinka. Negalime daryti tą pačią klaidą dvejus metus iš eilės. Esame pikti ir jaučiame skausmą“.

Barselonos komandos strategas Ernesto Valverde atsiprašė pirmiausiai savo sirgalių. „Juk žaidžiame tam, kad jie galėtų didžiuotis. Visi laukė, kad mes laimėsime, o mes pralaimėjome. Ir dar labai skausmingu būdu. Tai tik pirmos rungtynės šį sezoną Čempionų lygoje, kurias pralaimime, tačiau kartu ir iškritome.

Skaudžiausia yra tai, kad mes pakartojome įvykius iš Romos (pernai „Barcelona“ suklupo turnyro ketvirtfinalyje, kai namie įveikė „Roma“ futbolininkus 4:1, tačiau išvykoje pralaimėjo 0:3 ir Italijos sostinės klubas (4:4 bendras rezultatas) dėl svetur pelnyto įvarčio prasibrovė į pusfinalį – red.). Tačiau kai pralaimi 0:4, nėra jokių pasiteisinimų. Varžovai buvo geresni nei mes ir turime tai priimti“, – kalbėjo jis.

Katalonų treneris negalėjo pasakyti, kaip šis pralaimėjimas paveiks jo ateitį klube, tačiau tvirtino, kad atsakomybę už šią nesėkmę prisiims.

„Barcelona“ prezidentas Josepas Maria Bertomeu teigė, kad komandai nėra kada raudoti, reikia galvoti apie artėjantį taurės finalą. „Mūsų laukia sunkios dienos, tačiau turime judėti pirmyn. Ateis laikas, pagalvosime, kas čia nutiko. Panašus likimas mus ištiko pernai Romoje. Sunku paaiškinti, tačiau priežastis išnagrinėsime komandos viduje“, – teigė jis.

„Liverpool“ komanda į Čempionų lygos finalą pateko antrus metus iš eilės. Pernai ji finale 1:3 pralaimėjo Madrido „Real“ futbolininkams.

„Liverpool“ UEFA Čempionų lygos finale Madride birželio 1 dieną susigrums su „Tottenham Spurs“ ir Amsterdamo „Ajax“ poros laimėtoja. Pirmose rungtynėse Anglijoje 1:0 laimėjo Nyderlandų klubas, atsakomoji dvikova vyks trečiadienį Amsterdame.


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)