Aleksandrui Kokorinui – pusantrų metų, Pavelui Mamajevui – 1 metai ir 5 mėnesiai – tokias laisvės atėmimo bausmes siūlo bylai vadovaujanti prokurorė.

Abu futbolininkai bausmę turėtų atlikti bendrojo režimo kolonijoje.

Muštynėse dalyvavęs A. Kokorino brolis Kirilas ir futbolo treneris Aleksandras Protasovickis taip pat neišvengs laisvės atėmimo bausmės: K. Kokorinas į kalėjimą turėtų sėsti 1 metams ir 6 mėnesiams, o futbolo treneris už grotų praleis 1 metus ir 5 mėnesius.

„Manau, tinkama bausmė kaltinamiesiems – izoliuoti juos nuo visuomenės skiriant realią laisvės atėmimo bausmę“, – teigė kaltinamąjį aktą skelbusi prokurorė Svetlana Tarasova.

Teismas nuosprendį paskelbs gegužės 8 dieną.


Beje, beveik prieš mėnesį Maskvos Presnenskio apygardos teisme futbolininkų bylos posėdis buvo nutrauktas dėl pranešimo apie paslėptą sprogmenį.

Tuomet praėjus kelioms valandoms pranešta, kad jokios bombos nerasta ir teismo darbas bus atnaujintas.

Už grotų futbolo įžymybės laiką leidžia nuo praėjusio spalio, kuomet buvo sulaikyti dėl chuliganizmo kartu su A. Kokorino broliu Kirilu bei futbolo treneriu A. Protasovickiu.

Spalio 8-osios ryte kaltinamieji netoli nuo Majakovskio metro stoties, automobilių stovėjimo aikštelėje, sumušė „Pirmojo kanalo“ laidų vedėjos Olgos Ušakovos vairuotoją Vitalijų Solovčiuką.

Vėliau ketvertukas patraukė į Nikitskio bulvare esančią kavinę „Kofemanija“.

Ten A. Kokorinas kėde smogė valdininkui Denisui Pakui. Jaunesnis futbolininko brolis Kirilas valdininkui sudavė antausį.

Kliuvo ir kitam greta buvusiam valdininkui Sergejui Gajisinui. Abu incidentus užfiksavo vaizdo kameros. Įtariamieji buvo areštuoti, jiems buvo iškeltos baudžiamosios bylos dėl chuliganizmo ir užpuolimo.

Kokorino advokatė: „Medalis – tai „Zenit“ požiūris į Aleksandrą“

Įdomu tai, kad Sankt Peterburgo „Zenit“ ekipai tapus Rusijos čempione, aukso medalis bus įteiktas ir už grotų laiką leidžiančiam A. Kokorinui.

Futbolininko advokatė Tatjana Stukalova teigė, kad jo ginamasis „išmoko save griežtai kontroliuoti“.

„Sekmadienį A. Kokorinas įvertintas Rusijos futbolo čempiono medaliu, kuris jam bus įteiktas vėliau. Ir tai nėra tik medalis. Tai visos komandos dėmesys Aleksandrui.

Nepaisant to, kad žaidėjas buvo atskirtas nuo komandos, klubas jo neatstūmė. Tai daug ką reiškia. Sveikiname jį ir manome, kad jis to vertas“, – teigė žaidėjo advokatė.

„Taip pat Kokorinas išmoko save stebėti, griežtai kontroliuoti savo elgesį. Jis suprato padaręs klaidą, netinkamu elgesiu suklupo ir pridarė kvailų dalykų. Tačiau tai įvyko be išankstinio susitarimo, emocijos ėmė viršų.

Prašau paskirti jam bausmę, kuri nėra susijusi su realiu laisvės atėmimu“, – kalbėjo žaidėjo advokatė.

Tuo metu „Zenit“ klubo prezidentas Aleksandras Medvedevas teigė nematęs priežasčių, dėl kurių negalėtų žaidėjas gauti medalio, nors nuo spalio 8-osios A. Kokorinas laiką leido už grotų ir laukė teismo sprendimo.

„Medalius gaus visi, turintys šią teisę pagal Rusijos čempionato taisykles. Nematau jokios priežasties, dėl kurios negalėtų būti įteiktas medalis futbolininkui, žaidusiam aikštėje ir prisidėjusiam prie pergalės šiame sezone“, – teigė A. Medvedevas.

Tiesa, futbolininkas iki spalio 8 d. spėjo sužaisti tik trejose lygos rungtynėse, jose puolėjui pasižymėti nepavyko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)