Praėjusių metų gruodį „Ballon d'Or“ apdovanojimą gavusi 23 metų A. Hegerberg dėl asmeninių priežasčių nesivelka Norvegijos rinktinės marškinėlių jau nuo 2017 metų.

„Mes mėginome išspręsti šią problemą, susitikome, kalbėjomės, tačiau ji nusprendė nežaisti“, – guodėsi nacionalinės komandos strategas Martinas Sjogrenas.

Vikingų tautos atstovės 2017 metais vykusiame Europos čempionate nepelnė nė taško ir nė vieno įvarčio. Būtent tuomet A. Hegerberg nuprendė sustabdyti savo karjerą nacionalinėje ekipoje, aiškindama, kad norvegų moterų futbolui trūksta profesionalumo.

Net kai Norvegijos futbolo federacija pirmoji pasaulyje paskelbė, kad vienodai apmoka moterų ir vyrų rinktines, žvaigždės nuomonė nepasikeitė. Anot jos, moterų futbolo profesionalumą reikia skatinti visose amžiaus grupėse.

„Futbolas yra mėgstamiausias sportas Norvegijoje tiek mergaičių, tiek berniukų jau daug metų, tačiau mergaitės neturi tokių galimybių kaip berniukai“, – britų žiniasklaidai sakė A. Hegerberg.

Norvegė atstovauja prancūzų Liono „Olympique“ komandai, penkis kartu su ja laimėjo Prancūzijos čempionatą, tris kartus šalies taurę ir Čempionų lygą.

Praėjusių metų gruodį A. Hegerberg pavardė labiau nuskambėjo ne dėl pirmą kartą istorijoje moterims futbolininkėms įteikto „Ballon d'Or“ apdovanojimo, o dėl ceremonijoje kilusios nejaukios akimirkos, žiniasklaidoje įvardintos kaip seksizmo ataka.

Atsiimti savo „Ballon d'Or“ apdovanojimo atėjusi Liono „Olympique“ lyderė į renginio vedėjo Martino Solveigo repliką atsakė skambiu „Ne“ ir nusisuko į šoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)