Atsakomasis mačas vyks gegužės 7-ąją, antradienį Liverpulyje. „Barcelona“ Čempionų lygoje savo aikštėje nepralaimi jau 32 mačų iš eilės. Tai yra šio turnyro rekordas.

Jį katalonų klubas kurti pradėjo pirmo kėlinio viduryje. Iš esmės pirma išties pavojinga „Barcelonos“ ataka baigėsi įvarčiu: 26 min. Jordi Alba iš kairiojo krašto atliko preciziškai tikslų perdavimą į baudos aikštelę, čia slysdamas kamuolį siekė Luisas Suarezas, kuris jį nukreipė į vartus – 1:0.

Antro kėlinio pradžioje „Liverpool“ turėjo kelis neblogus šansus išlyginti rezultatą.

47 min. po Jameso Milnerio smūgio nuo įvarčio „Barceloną“ gelbėjo vartininkas Marc-Andre Ter Stegenas. 53 min. vėl prireikė vartų sargo pastangų: po Mohammedo Salah smūgio vartininkas kamuolį nukreipė už galinės linijos.

56 min. vėl „Liverpool“ sirgaliai galėjo griebtis už galvos: J. Milneris iš patogios padėties pataikė tiesiai į vartininką.

„Barcelona“ buvo priversta didelėmis pastangomis gintis nuo svečių atakų, o sėkmingai atlaikiusi „Liverpool“ spaudimą padvigubino rezultatą.

75 min. Lionelis Messi turėjo erdvės įsibėgėti, įsiveržė į baudos aikštelę, kamuolį perdavė L. Suarezui, o šis pataikė į skersinį. Kamuolys atšoko tiesiai prieš argentinietį, kuriam beliko tik jį nukreipti į tuščius vartus – 2:0.

82 min. apie save vėl priminė Lionelis Messi: standartinės situacijos metu prie kamuolio stojęs argentinietis išvalė voratinklius iš „Liverpool“ vartų kampo – 3:0.

Po poros minučių svečiai privalėjo rezultatą švelninti: Sadio Mane smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos išmušė Ivanas Rakitičius, o vėliau M. Salah iš arti kamuolį sukirto į virpstą.

„Barcelona“ dar dukart galėjo rezultatą padidinti, tačiau neišnaudojo dėkingų progų.

Bet kokiu atveju, į Liverpulį Katalonijos klubas keliaus su solidžiu pranašumu – galutinis rezultatas Barselonoje – 3:0.

„Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas jau pirmo kėlinio viduryje buvo priverstas atlikti keitimą: 20 min. mačo tęsti nebegalėjo Naby Keita, kurį pakeitė Jordanas Hendersonas.

Vokietis po antro praleisto įvarčio į aikštę 78 min. metė traumą išsigydžiusį Roberto Firmino, tačiau per likusias keliolika minučių brazilas aikštėje neišsiskyrė.

Rezultatas

„Barcelona“ 3 – 0 „Liverpool“

26 min. [1:0] Luisas Suarezas

75 min. [2:0] Lionelis Messi

82 min. [3:0] Lionelis Messi

„Barcelona“ ir „Liverpool“ klubai trofėjų lentynoje turi po penkis Čempionų lygos titulus. Kalbant apie katalonų klubą, nuo 2006-ųjų jie keturis kartus džiaugėsi šiuo trofėjumi (2006, 2009, 2011 ir 2015 m.). Liverpulio klubas nuo 1984-ųjų triumfavo tik 2005 metais.

Pirmame pusfinalio mače, kuris vyko antradienį Londone, „Tottenham Hotspur“ 0:1 nusileido Amsterdamo „Ajax“ ekipai.

„Barcelona“ su „Liverpool“ Europos turnyruose tarpusavyje grūmėsi devintą kartą. Tris pergales šventė Anglijos klubas, tris – Katalonijos, o trys mačai baigėsi taikiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)