2016-ųjų Europos lygos finalas, 2018-ųjų Čempionų lygos finalas, dabar jei Jurgeno Kloppo vadovaujama „Liverpool“ perliptų „Barcelonos“ barjerą, charizmatiškasis vokietis turės šansą trečią kartą per ketverius metus varžytis Europos turnyro finale.

„Tikrai? Įspūdinga. „Barcelona“ yra prakeiktai gera komanda. Tačiau toks jau yra sportas, kai atsiduri tokioje situacijoje, tu nori laimėti.

Ar mes galime sutelkti dėmesį tik L. Messi? Galėtume, kai kuriais atvejais. Bet jie juk turi dar 10 pasaulinės klasės žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynių baigtį.
Jurgenas Kloppas

Iki šiol niekada dar neteko asmeniškai su „Barcelona“ susidurti, tačiau stebėjau daugybę komandų, kaip jos pralaimėjo „Barcelonai“.

Visada pagalvodavau, kad būtų įdomu pačiam kada nors stoti prieš tokią komandą ir tai išbandyti. Ir štai – mes turime tokį šansą“, – DW.de kalbėjo nuo 2015-ųjų „Liverpool“ vadovaujantis strategas.

Prieš mačą vykusioje spaudos konferencijoje J. Kloppas pažymėjo, kad „Liverpool“ Barselonoje „kentės, tačiau taip pat turės šansų“.

„Bus be galo sunku, tačiau tai išskirtinė, jaudinanti galimybė“, – pripažino strategas.

Kai to paklausi žmonių, akivaizdu, jiems pirmoje vietoje – „Premier“ lygos titulas.
Jurgenas Kloppas

„Liverpool“ vedlys teigė, kad visą dėmesį skirti tik „Barcelona“ lyderiui Lioneliui Messi būtų klaida.

„Mano tėvas visada sako, kad Pelė buvo geresnis nei L. Messi. Bet aš nemačiau jo žaidžiančio gyvai. Tad man Messi yra geriausias“, – prisipažino J. Kloppas.

„Tai nėra vien L. Messi klausimas. Ar mes galime sutelkti dėmesį tik L. Messi? Galėtume, kai kuriais atvejais.

Bet jie juk turi dar 10 pasaulinės klasės žaidėjų, kurie gali nulemti rungtynių baigtį. Prieš sezoną Messi teigė norintis iškovoti Čempionų lygos titulą. Tai skamba lyg grasinimas man“, – šypsojosi J. Kloppas.

Vokietis buvo paklaustas, kas būtų geriau – laimėti „Premier“ lygą ar Čempionų lygą?

„Tai pats mėgstamiausias klausimas, kurio sulaukiu. Penktadienį to klausė, kai laimėjome prieš „Huddersfield“ (5:0). Trečiadienį mūsų laukia kova Barselonoje, šeštadienį – vėl „Premier“ lyga, kitą antradienį galiausiai – mūšis namuose su „Barcelona“.

Visur turime demonstruoti aukščiausią klasę. Kiekviename mače privalome būti geriausios formos.

Kai to paklausi žmonių, akivaizdu, jiems pirmoje vietoje – „Premier“ lygos titulas“, – atskleidė J. Kloppas.

„Barcelona“ ir „Liverpool“ klubai trofėjų lentynoje turi po penkis Čempionų lygos titulus. Kalbant apie katalonų klubą, nuo 2006-ųjų jie keturis kartus džiaugėsi šiuo trofėjumi (2006, 2009, 2011 ir 2015 m.).

Liverpulio klubas nuo 1984-ųjų triumfavo tik 2005 metais.

„Ar mes būsime tobuli? Tai neįmanoma. Ar mes darysime klaidas? O taip, žinoma. Ar mes kentėsime? 100 procentų taip. Tačiau mes turėsime savo galimybių ir aš tikiuosi, kad mes jomis pasinaudosime. Tai bus tai, ką mes stengsimės padaryti“, – prieš rungtynes kalbėjo J. Kloppas.

Strategas pridūrė, kad Barselonoje lygiosios nebūtų blogiausias rezultatas pasaulyje.

„Mes keliaujame ne dėl lygiųjų, bet toks rezultatas nebūtų prastas.

Daug atvykusių į Barseloną turėjo savo planą, tačiau galiausiai jie patirdavo nesėkmę“, – kalbėjo „Liverpool“ vedlys.

Šiemet „Liverpool“ petys į petį grumiasi su „Man City“ dėl „Premier“ lygos titulo. Tai istorinis šansas klubui, paskutinį kartą „Premier“ lygos titulu džiaugėsi prieš 29-erius metus.

Strategas pažymėjo nesukantis galvos, kurį titulą būtų lengviau iškovoti.

„Mes turime šansą laimėti abu turnyrus ir mes turime dėl to kovoti. Niekada nesuprasiu žmonių, kurie dar prieš kovą galvoja, kad ją pralaimėjo ar laimėjo.

Šiuo momentu man nereikia žinoti, kur yra didesni šansai iškovoti titulą. Mes stengsimės žaisti savo geriausią futbolą ir tada pamatysime, ką galime gauti iš to.

Kai grįšime namo juk nežaisime su „Man City“, o mūsų laukia „Newcastle“. Bet niekas neturėtų apie šį mačą galvoti. Tai būtų milžiniška klaida žaidžiant su „Barcelona“ 15 ar 20 proc. minčių kreipiant „Newcastle“ rungtynių link“, – teigė J. Kloppas.

„Barcelonos“ ir „Liverpool“ mačo pradžia – 22 val. Atsakomasis mačas – gegužės 7 d.

Nemažai futbolo specialistų antrąjį pusfinalį, kuriame „Barcelona“ grumsis su „Liverpool“, vadina finalu. Tai itin pajėgios, viena kitos vertos komandos.

„Barcelona“ šį savaitgalį užsitikrino Ispanijos čempionės titulą, kai 1:0 palaužė Valensijos „Levante“.

„Liverpool“ Anglijoje rikiuojasi antras ir iki pirmenybių pabaigos likus dviem turams vienu tašku atsilieka nuo „Manchester City“.

Nei viena komanda neturi reikšmingų traumų. Paskutinį „Liverpool“ mačą dėl raumens skausmo praleido Roberto Firmino, tačiau tikimąsi, kad futbolininkas bus pasiruošęs mušiui Barselonoje.

Dėl traumos jau kurį laiką iš rikiuotės yra iškritęs Adamas Lallana, todėl jo tikrai nebus Barselonoje.

Katalonų klubas iš paskutinių penkių dvikovų įvairiuose frontuose laimėjo keturias, kartą sužaidė lygiosiomis, o „Liverpool“ nugalėjo visus penkis pastaruosius varžovus.

Praėjusiame Anglijos „Premier“ lygos ture Jurgeno Kloppo auklėtiniai net 5:0 nušlavė „Huddersfield Town“ futbolininkus.

„Barcelona“ su „Liverpool“ Europos turnyruose tarpusavyje grūmėsi aštuonis kartus.

Tris pergales šventė Anglijos klubas, dvi – Katalonijos, o trys mačai baigėsi taikiai. Pastarąjį kartą ekipos kovėsi 2007 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją