DELFI žiniomis, prieštaringos reputacijos asmenį į šį postą pasiūlė pats LFF prezidentas Tomas Danilevičius.

Šis postas atsilaisvino 2018 m. pabaigoje, kai iš Lietuvos masinio futbolo asociacijos prezidento pareigų atsistatydino Anatolijus Stecenko, kartu užėmęs ir antrojo viceprezidento kėdę.

LFF konferencijos nariai už pasiūlytą Šviniaus kandidatūrą turėtų balsuoti slaptai.

Šiuo metu A. Pukelis – ne tik Tauragės apskrities futbolo federacijos vadovas, bet ir vienas LFF svarbiausio organizacijos organo – Vykdomojo komiteto (VK) – narių.

DELFI šaltinio teigimu, nors kuluaruose kalbama, kad balsų skaičiaus turėtų pakakti renkant naująjį LFF viceprezidentą, dar situacija nėra tokia aiški.

Pavyzdžiui, Utenos apskrities futbolo federacija (UAFF) išplatino pranešimą, kuriame nepritaria A. Pukelio kandidatūrai.

„UAFF visuotiniame narių susirinkime vienbalsiai nuspręsta UAFF valdybos narius įgalioti balandžio 30 d. vyksiančiame LFF vykdomajame komitete ir LFF konferencijoje nepalaikyti siūlomos A. Pukelio kandidatūros“, – skelbiama UAFF svetainėje.

Antradienį ryte kandidatų į šį postą teoriškai gali atsirasti daugiau.

Vykdomojo komiteto nariai turės patvirtinti jau iškeltą kandidatą, taip pat gali siūlyti kitą asmenį į laisvą postą. Be to, konferencijoje dalyvaujantys nariai taip pat teoriškai gali pateikti ir savo kandidatą.

Be LFF viceprezidento rinkimų, eilinėje LFF konferencijoje taip pat bus svarstomas Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) prezidento Vytauto Vaškūno pašalinimo iš Vykdomojo komiteto narių klausimas.

Remiantis LFF svetainėje esančia informacija, organizacijos viceprezidentai „atsakingi už Vykdomojo komiteto jiems priskirtas funkcijas, prireikus pavaduoja prezidentą ar jo pavedimu atstovauja LFF, UEFA, FIFA ir kitose institucijose“.

Pirmojo viceprezidento postą užima LFF Salės futbolo asociacijos vadovas Vidmantas Butkevičius, Trečiasis viceprezidentas – Alytaus apskrities futbolo federacijos vadovas Gediminas Daukšys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (357)