Abi ekipos kovoja dėl patekimo į atkrintamąsias rungtynes, kuriose paaiškės paskutinis kelialapis į „Premier“ lygą. Į ją automatiškai patenka pirmas dvi vietas čempionate iškovojusios ekipos, o 3-6 pozicijas užėmusios komandos žais papildomas rungtynes, po kurių paaiškės paskutinė kito sezono „Premier“ lygos naujokė.

Čia pergalė buvo būtina šeimininkei „Leeds United“, tik ji leido tikėtis dar pakovoti dėl tiesioginio bilieto į „Premier“ lygą.

Bekompromisiame mūšyje netrūko aštrių momentų, o aistros aikštėje užvirė 72-ą minutę.

Aikštės viduryje kovodamas dėl kamuolio susižeidė „Aston Villa“ futbolininkas Jonathanas Kodjia, kuris nesikėlė nuo vejos. Atrodė, kad netrukus kamuolį kontroliavę „Leeds United“ žaidėjai jį netrukus išspirs už šoninės linijos, kad futbolininkui būtų suteikta pagalba.

Jonathan Kodjia

Dalis „Aston Villa“ žaidėjų jau laukė ir skėsčiojo rankomis, kada varžovai nutrauks savo ataką ir sustos.

Tačiau kamuolį krašte gavęs Mateuszas Klichas nepaisė garbingo žaidimo principų ir prasiveržęs varžovų vartų link pelnė įvartį.

Tai įsiutino „Aston Villa“ futbolininkus, kurie puolė prie įvartį pelniusio M. Klicho.

Didžioji dalis abiejų komandų žaidėjų įsivėlė į masinius susistumdymus, chaosas aikštėje truko 6 minutes.


Arbitras iš aikštės pašalino „Aston Villa“ žaidėją Anwarą El-Ghazi, dar du abiejų ekipų žaidėjai išvydo geltonąsias korteles.

„Leeds United“ strategas Marcelo Bielsa paprašė savo žaidėjų leisti varžovams netrukdomai pelnyti įvartį.

77 min. tą padarė Albertas Adomah, kuris beveik netrukdomai pasiekė baudos aikštelę ir kamuolį pasiuntė į neginamus vartus.

Tik vienas „Leeds United“ gynėjas Pontusas Janssonas bandė sukliudyti varžovui pelnyti įvartį. Čia vėl kilo nedidelis apsistumdymas.

Mažuma mačą užbaigusi „Aston Villa“ apsigynė ir emocingos rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1.

„Leeds“ turnyro lentelėje 3-ias, „Aston Villa“ – 5-a.

Šios ekipos po kelių savaičių vėl tarpusavyje susitiks atkrintamosiose rungtynėse dėl bilieto į „Premier“ lygą. Joje po šių lygiųjų vietą užsitikrino „Sheffield United“, kuri su „Norwich“ ekipa kitą sezoną pradės stipriausioje Anglijos lygoje.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)