Jau 3-uą mačo minutę panevėžiečiai turėjo puikiausią progą pelnyti įvartį, bet du Sebastiano Vasquezo smūgius atrėmė puikiai sužaidęs svečių ekipos vartininkas Rodrigo Jovsiakis.

Po dešimties minučių Paulius Janušauskas tiksliu perdavimu išvedė vienas prieš vieną su „Stumbro“ vartininku Ernestą Veliulį, tačiau panevėžietis nesugebėjo įveikti R. Jovsiakio.

17 min. pirmas rimtesnis „Stumbro“ išpuolis ir smūgis baigėsi įvarčiu į aikštės šeimininkų vartus: į „Panevėžio“ baudos aikštelę įsiveržęs Nasro Boucharebas tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į Mariaus Suvaizdžio ginamus vartus – 1:0.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką abiejų ekipų žaidėjams sukurti itin pavojingų momentų prie varžovų vartų nepavyko ir poilsio komandos išėjo „Stumbrui“ pirmaujant rezultatu.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo panevėžiečiai, bet svečiai pirmieji sukūrė gaisrą prie varžovų vartų. Suklydus šeimininkų gynėjams kauniečiai perėmė kamuolį, bet „Panevėžio“ vartininkas M. Suvaizdis išgelbėjo savo komandą po Antonio Belo bandymo.

Iškart po to jau kilo pavojingas momentas prie „Stumbro“ vartų. Panevėžiečių kapitonas Paulius Janušauskas smūgiuodamas pataikė tiesiai į vartininką.

Panevėžiečiai tvirtai valdė aikštės vidurį ir dėjo visas pastangas pakreipti susitikimo eigą sau palankesne linkme. Antrojo kėlinio viduryje įsiminė pavojingas Andrejaus Karvackio smūgis, po kurio vėl sėkmingai sužaidė kauniečių vartininkas.

Savo tvirtovę po svečių kontratakos išgelbėjo puikią reakciją pademonsravęs ir panevėžiečių vartininkas M. Suvaizdis.

„Panevėžio“ futbolininkai stengėsi išlyginti rezultatą ir rungtynėms artėjant į pabaigą gausiomis jėgomis atakavo „Stumbro“ vartus. Pavojingą smūgį iš toli atliko Rafalis Ledesma, bet dar kartą puikiai sužaidė svečių ekipos vartininkas.

Vis dėlto panevėžiečių pastangos davė vaisių. 82 min. Ernestas Veliulis tiksliu smūgiu išlygino rezultatą ir susitikimas baigėsi kovingomis lygiosiomis 1:1.

Kitas Lietuvos A lygos rungtynes „Panevėžys“ žais gegužės 5 dieną LFF stadione su šalies vicečempionu Vilniaus „Žalgiriu“.

„Žalgiris“ šeštadienį svečiuose 4:1 (1:1) pranoko „Palangos“ ekipą.

Svečių gretose pasižymėjo Pau Moreris (5), Liviu Antalis (51), Tomislavas Kišas (65), o 70-ąją min. „Palangos“ žaidėjas Josipas Baličius nukreipė kamuolį į savo vartus.

Aikštės šeimininkams įvartį pelnė Andrejus Miazinas (20).

49-ąją min. aikštę dėl dviejų geltonų kortelių buvo priverstas palikti žalgirietis Mevlanas Adili.

Tuo metu „Kauno Žalgiris“ savo aikštėje 2:1 (1:0) įveikė Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkus.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Joao Figueiredo (16 min.) ir Pijus Širvys (87), o rezultatą sušvelnino Klaipėdos klubo žaidėjas Vytautas Lukša (90+4).

Trečia iš eilės „Sūduvos“ pergalė

Čempionės titulą ginanti Marijampolės „Sūduvos“ komanda svečiuose 2:1 (1:0) įveikė Vilniaus „Riterių“ ekipą.

Sūduviečiai nuo pat rungtynių pradžios ėmėsi atakuoti oponentų vartus, tačiau Aurelijaus Skarbaliaus treniruojama komanda nuo pirmosios išpuolių bangos apsigynė.

18-ąją minutę kamuolys baudos aikštelėje dėkingai atšoko Andro Švrljugai, kuris smūgiavo galingai ir privertė Tomą Švedkauską parodyti visą savo meistriškumą.

Kiek vėliau T. Švedkauskas efektingai atrėmė Sandro Gotalo baudos smūgį, tačiau 35-ąją minutę niekuo savo komandai padėti nebegalėjo. Vaidas Slavickas atliko perdavimą iš kairiojo krašto, o daug laisvės baudos aikštelėje sulaukęs Povilas Leimonas tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Tuo A. Skarbaliaus galvosūkiai nesibaigė: kėlinio pabaigoje dėl traumos buvo pakeistas svarbus vidurio saugas Lajo Traore.

55-ąją minutę „Riteriams“ tapo dar sunkiau – „Sūduva“ pasižymėjo antruoju įvarčiu. Aleksandras Živanovičius galva numetė kamuolį link Eligijaus Jankausko, kuris savo šanso nepaleido ir džiaugėsi įvarčiu antrame mače iš eilės.

Kėlinio viduryje čempionai galėjo padėti tašką, tačiau nuo Semiro Kerlos smūgio galva fantastiškai savo komandą išgelbėjo T. Švedkauskas. Netrukus kitoje aikštės pusėje krito įvartis – 72-ąją minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Mindaugas Grigaravičius pasinaudojo Valdemaro Borovskio perdavimu bei pasižymėjo pirmą kartą šiame sezone.

Likusi rungtynių atkarpa „Sūduvai“ nebuvo lengva. „Riteriai“ metėsi į priekį, kur labai aktyvus buvo puolėjas Teremas Moffi. Porą oponentų geltonų kortelių išprovokavęs futbolininkas dvikovos pabaigoje surengė puikų reidą, kurio atomazgoje virš vartų iš geros situacijos mušė Valentinas Jeriomenka.

Ši pergalė leido 18 taškų turinčiai „Sūduvai“ iki minimumo sumažinti atsilikimą nuo Vilniaus „Žalgirio“.

„Riteriai“ patyrė trečią pralaimėjimą šiame sezone ir su 9 taškais turnyro lentelėje žengia penkti.

A lygos rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.„Žalgiris“8611205+1519
2.„Sūduva“8602156+918
3.„Kauno Žalgiris“8503159+615
4.„Stumbras“842284+414
5.„Riteriai“8233910-19
6.„Palanga“8215924-157
7.„Atlantas“8215615-97
8.„Panevėžys“8026514-92


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)