Apmaudas. „Panevėžys“ patyrė dar vieną pralaimėjimą, kuris buvo jau šeštasis šiame sezone. Aleksandro Kurtijano treniruojamas klubas 1:2 nusileido Marijampolės „Sūduvai“ ir tokiu pat rezultatu suklupo trejose pastarosiose rungtynėse. Iš šešių nesėkmių net keturios buvo patirtos vos vieno įvarčio skirtumu. Po pirmo rato panevėžiečiai nuo artimiausių varžovų – Klaipėdos „Atlanto“ bei „Palangos“ – atsilieka 6 taškais.

Pastabos. Po dviejų pralaimėjimų iš eilės Marijampolės „Sūduva“ džiaugėsi antruoju laimėjimu paeiliui, tačiau komanda dvikovose su „Palanga“ ir „Panevėžiu“ nedemonstravo galingo žaidimo. Tą pripažino ir čempionų strategas Vladimiras Čeburinas: „Mums reikia gerinti savo žaidimą. Kai sukuriame progų ir jų neišnaudojame, atsiranda neužtikrintumas. Yra problemų, ties kuriomis reikia dirbti.“

Derbis. „Žalgirių“ akistata Vilniaus LFF stadione buvo itin karšta – jos metu buvo parodytos 9 geltonos ir viena raudona kortelė. Iš viso „Kauno Žalgirio“ futbolininkai per 7-erias rungtynes užsidirbo 19 geltonų ir vieną raudoną kortelę. Mažiausiai geltonų kortelių prieš save išvydo Vilniaus „Riterių“ žaidėjai – vos 8.

Įvarčiai. Šis turas buvo sėkmingas trims iš penkių rezultatyviausių čempionato žaidėjų. Vilniaus „Žalgirio“ puolėjas Tomislavas Kišas pelnė septintą sezono įvartį, o „Kauno Žalgirio“ ir „Palangos“ atakų lyderiai – Joao Figueiredo bei Idrisas Umajevas – pasižymėjo penktą sykį.

Pareiškimas. Gana chaotišką žaidimą demonstravusi „Palanga“ 7-ajame ture pasiekė skambią pergalę, namuose 2:1 palauždama iki tol turnyro lentelės viršūnėje buvusį Kauno „Stumbrą“. Palangiškiai 6 taškais atitrūko nuo „Panevėžio“, žengia koja kojon su „Atlantu“, o nuo „Riterių“ atsilieka vos 2 taškais. Visus taškus „Palanga“ iškovojo Klaipėdoje, kur kol kas žaidžia savo namų rungtynes, tačiau visi keturi išvykos mačai buvo pralaimėti ir jų metų praleista net 17 įvarčių.

Tendencija. „Stumbras“ abu savo pralaimėjimus šiame sezone patyrė tada, kai pirmasis praleido įvartį. Be to, akistatoje su „Palanga“ kauniečių gynyba toli gražu nebuvo tokia užtikrinta. Palangiškiai galėjo pasižymėti jau pačioje mačo pradžioje, o antrame kėlinyje daug klydo tiek gynėjai, tiek saugai, tiek penkis „sausus“ mačus savo sąskaitoje turintis vartininkas Rodrigo Josviaki. Nepaisant pralaimėjimo, „Stumbras“ su 3 įvarčiais ir toliau gali pasigirti geriausia čempionato gynyba.

Amplua. Dvikovoje su „Riteriais“ įprastai vidurio saugo pozicijoje rungtyniaujantis Vilius Armanavičius atliko dešiniojo gynėjo funkcijas, pakeisdamas vyr. trenerio Viktoro Dobrecovo lūkesčių nepateisinusį Aurimą Tručinską. „Gynyboje mums reikėjo greičio, kadangi žinome, jog puolėjas Teremas Moffi yra greitas, stiprus ir muša daug įvarčių. Viliaus funkcija buvo neleisti, kad varžovas gautų kamuolius ir jam pavyko su tuo susidoroti“, – teigė V. Dobrecovas.

Netenkino. Apžvelgdamas pirmą čempionato ratą, „Riterių“ strategas Aurelijus Skarbalius nebuvo patenkintas tuo, kad komanda per 7 mačus surinko 9 taškus. Anot trenerio, ryškėja ir kitas aspektas, kurį reikia gerinti: „Taškų kraičiu nesu patenkintas. Žaidimo atžvilgiu, bangavome ir tose pačiose rungtynėse. Norėtųsi stabilumo. Padarysime gilesnę analizę, išryškinsime tendencijas. Vienas dalykas, kuris akivaizdžiai krenta į akis: prieš komandas, kurios ginasi su daug žaidėjų, sunkiai pavyksta sukurti mažiausiai 3–4 progas, iš kurių, tikėtina, pavyktų įmušti įvartį ar du.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją