Mačo pabaigoje užfiksuotas vienas dramatiškiausių VAR sistemos „įsikišimų“ į žaidimo eigą per visą jos naudojimo futbole istoriją.

Trečią pridėto laiko minutę Raheemas Sterlingas po Christiano Erikseno klaidos įsiveržė į baudos aikštelę, sulaukė Sergio Aguero perdavimo ir pelnė visą stadioną ant kojų pakėlusį įvartį – „miestiečius“ jau tenkino pergalė dviejų įvarčių skirtumu.

Tačiau netrukus į depresiją puolė patys „Man City“ fanai. Po VAR peržiūros Sergio Aguero, atlikusiam perdavimą R. Sterlingui, buvo užfiksuota nuošalė, todėl triumfuojantys „miestiečių“ komandos aistruoliai buvo priversti griebtis už galvų.

Penktasis įvartis nebuvo įskaitytas, „Tottenham“ laimingai išgyveno atsakomųjų rungtynių trilerį ir žengė į pusfinalį, o dalis šeimininkų žaidėjų aikštės viduryje paplūdo ašaromis.

Pusfinalyje „Spurs“ ekipos lauks šį sezoną stebuklus turnyre kurianti Amsterdamo „Ajax“.



„Tottenham Hotspur“ strategas Mauricio Pochettino po neįtikėtino žingsnio į Čempionų lygos pusfinalį savo žaidėjus vadino herojais.

„Patekti į pusfinalį buvo svajonė, o dabar mes tą padarėme. Aš daugiau nei laimingas, aš taip didžiuojuosi komanda. Mano žaidėjai – tikri herojai“, – emocijų neslėpė M. Pochettino.

Maniau, kad viskas baigta. Ačiū Dievui, teisėjai užfiksavo nuošalę.
Mauricio Pochettino

Strategas pripažino, kad ši pergalė – neabejotinai viena svarbiausių jo karjeroje.

„Neįtikėtina žaisti Čempionų lygos ketvirtfinalyje ir čia įveikti „Man City“, nes abejose rungtynėse komandų šansai buvo lygūs ir abu mačai labai sunkūs“, – teigė M. Pochettino.

„Pelnyti tris įvarčius nėra lengva mūšyje, kuris yra lyg finalas. Žinoma, tai vienos svarbiausių ir geriausių akimirkų mano kaip trenerio karjeroje“, – šypsojosi „Spurs“ vedlys.

Paklaustas, ar jo auklėtiniai pajėgūs laimėti Čempionų lygą, strategas spindėjo pasitikėjimu.

„Manau, kad šįvakar ir prieš savaitę mes parodėme, kad futbole viskas yra įmanoma. Šis žaidimas nėra vien tik talentų kova, čia svarbus ir tikėjimas, ir tinkamas mentalitetas. Ši komanda turi ir asmenybes, ir charakterį, ir reikiamą mentalitetą tam, kad tikėtume, jog viskas yra įmanoma.

Kartu su meistriškumu mes galime sužaisti puikias rungtynes ir pasiekti didelių dalykų. Be šito tai neįmanoma“, – pridūrė M. Pochettino.

Tai sunku. Žiauru, bet mes turime tai priimti.
Pepas Guardiola

Paklaustas apie paskutines dramatiškas minutes, kai R. Sterlingas pelnė įvartį ir reikėjo laukti VAR sprendimo, strategas pripažino, kad tuo metu galvoje maišėsi emocijos.

„Per tas akimirkas viduje išgyvenau visą emocijų puokštę, buvo apėmęs ir didžiulis nusivylimas, tačiau arbitrai pakeitė sprendimą. Turime pasitikėti VAR sistema, nesvarbu, ar ji tau tuo momentu nepalanki ar atvirkščiai, tave gelbėja. VAR sprendimai keičia žaidimą.

Šios rungtynės yra tai, dėl ko mes ir mylime futbolą. Mes parodėme puikų charakterį neįtikėtinose rungtynėse“, – pridūrė „Spurs“ bosas.

Pietų korėjietis, „Spurs“ puolėjas Son Heung-minas, kuris šeimininkus nustebino dviem žaibiškais įvarčiais po „miestiečių“ pirmojo tikslaus smūgio, teigė, kad dar niekada nebuvo patyręs to, ką išgyveno trečiadienio vakarą.

„Buvo pašėlusiai sunku, didžiuojamės vieni kitais. Dar niekada gyvenime nieko panašaus nebuvau patyręs. Tai tikra beprotybė“, – šypsojosi vienas „Spurs“ lyderių, kuris dėl gautos geltonos kortelės bus priverstas praleisti pirmąjį pusfinalio mačą.

Saugas Christianas Eriksenas, po kurio klaidos aikštės viduryje R. Sterlingas sulaukė S. Aquero perdavimo ir pelnė neįskaitytą įvartį, pripažino, kad „jaučiasi lyg laimingiausias gyvenime žaidėjas planetoje.

„Maniau, kad viskas baigta. Ačiū Dievui, teisėjai užfiksavo nuošalę“, – atsiduso laimingas danas.

Christian Eriksen

Telks dėmesį vietinio fronto kovoms

„Man City“ strategas Pepas Guardiola pripažino turėsiąs atsigauti po „žiauraus“ pralaimėjimo prieš „Tottenham Hotspur“ Čempionų lygos ketvirtfinalyje.

„Tai sunku. Žiauru, bet mes turime tai priimti“, – po skaudaus smūgio kalbėjo „City“ vedlys.

„Mes sunkiai kovojame, devynis ar dešimt mėnesių „Premier“ lygoje, viskas mūsų rankose. Bus sunku, tačiau mes turime tai padaryti“, – nelengvai žodžius rinko P. Guardiola.

„Didžiuojuosi žaidėjais ir mūsų sirgaliais. Dar niekada negirdėjau tokio palaikymo nuo tada, kai pradėjau vadovauti „Man City“. Futbolas yra nenuspėjamas“, – pridūrė „miestiečių“ strategas.

Tuo metu gimtosios S. Guardiolos Ispanijos spauda jau traukia per dantį su „Manchester City“ Čempionų lygoje niekaip aukštumų nepasiekiantį kataloną.

„Per trejus jo darbo metus Mančesteryje naujiems pirkiniams išleista 608 milijonai eurų, tačiau tai nepadeda. Kai S. Guardiola dirbo Miunchene, „Bayern“ per dvejus metus išleido 204 milijonus pirkiniams, tai irgi nepadėjo. Taigi, 812 milijonų laimėti Čempionų lygą nepakanka“, – šiek tiek ironiškai apie S. Guardiolos nesėkmes elitiniame turnyre rašo Marca.com.

„Man City“, kuris Anglijoje šį sezoną yra jau laimėjęs „Carabao“ taurę, gegužės 18 dieną žais „FA Cup“ finale, be to, „Premier“ lygoje likus 4 turams iki sezono pabaigos dviem taškais atsilieka nuo „Liverpool“ (85).

Šį šeštadienį balandžio 20 d. 35-ame čempionato ture „Man City“ vėl stos į kovą prieš „Spurs“.

„Dabar turime galvoti apie šeštadienį. Nereiktų pernelyg daug analizuoti to, kas ką tik nutiko, kaip įmanoma kuo geriau išsimiegoti ir pasiruošti rungtynėms“, – po vieno skaudžiausių karjeros smūgių kalbėjo P. Guardiola.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)