Lygiosiomis 1:1 Amsterdame sužaidę „Juventus“ ir „Ajax“ komandos visus reikalus antradienį sprendė Turine. Cristiano Ronaldo galva pelnė pirmą įvartį, tačiau Donny van de Beekas po 6 minučių rezultatą išlygino – 1:1.

Antrajame kėlinyje žaidimo ritmą praradusi Turino komanda blaškėsi gynyboje, o „Ajax“ siuntė vieną po kito pavojingesnius smūgius į aikštės šeimininkų vartus.

67-ą min. Matthijsas De Ligtas po pakelto kampinio galva pasiuntė kamuolį į „Juventus“ vartų tinklą ir svečiai jau pirmavo 2:1.


Desperatiški bandymai išsigelbėti Turino komandai nedavė jokių vaisių.

Fantastiškai šį sezoną žaidžianti Amsterdamo ekipa Čempionų lygos pusfinalyje žais po 22 metų pertraukos.

Jos varžove bus „Manchester City“ arba „Tottenham Hotspur“. Prieš atsakomąją dvikovą 1:0 pirmauja pastaroji.

Turino klubo brangiausio pirkinio C. Ronaldo svajonė iškovoti ketvirtą iš eilės Čempionų lygos nugalėtojo titulą žlugo nepasiekus net pusfinalio.

Turino „Juventus“ 1 – 2 Amsterdamo „Ajax“ (bendras rezultatas 2-3)

28' [1 – 0] Cristiano Ronaldo
34' [1 – 1] Donny van de Beekas
67' [1 – 2] Matthijsas De Ligtas

Vieno įvarčio persvarą į Barseloną iš Anglijos atsivežę katalonai sudrebėjo tik rungtynių pradžioje, kai Marcuso Rashfordo smūgiuotas kamuolys sudrebino aikštės šeimininkų vartų skersinį.

Vėliau savo reikalus ėmėsi tvarkyti „Barcelona“ lyderis Lionelis Messi, per 4 minutes (16 ir 20 min.) pelnęs du įvarčius. Po pertraukos dar vieną įvartį 62-ą min. pridėjo Philippe Coutinho, galutinai nubraukdamas bet kokias Ole Gunnaro Solskjero auklėtinių viltis prasibrauti į kitą etapą.

Bendru rezultatu 4:0 vietą pusfinalyje iškovojusi „Barcelona“ susigrums su „Liverpool“ ir „Porto“ poros nugalėtoju. Prieš atsakomąją dvikovą Jurgeno Kloppo auklėtiniai turi pranašumą – 2:0.

„Barcelona“ 3 – 0 „Manchester United“ (bendras rezultatas 4-0)

16' [1 – 0] Lionelis Messi
20' [2 – 0] Lionelis Messi
62' [3 – 0] Philippe Coutinho

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)