„Liverpool“ 2 – 0 „Porto“

5' [1 – 0] Naby Keita
26' [2 – 0] Roberto Firmino

Be didesnės žvalgybos prasidėjusiose rungtynėse aikštės šeimininkai užgulė „Porto“ vartus. Jau 5-ą min. Jurgeno Kloppo auklėtiniai išsiveržė į priekį 1:0.

Po Sadio Mane perdavimo iš krašto kamuolį gavęs Firmino nerado galimybės smūgiuoti ir jį perdavė Naby Keita. Pastarasis pasiuntė kamuolį į vartų kampą. Ikeras Casillasas buvo bejėgis, nes kamuolys į vartų tinklą skrodė užkabinęs svečių gynėjo koją.


Įpusėjus kėliniui po pavyzdinės atakos Trentas Alexanderis-Arnoldas skersavo kamuolį, kurį, aplenkęs visus varžovų gynėjus, į „Porto“ vartus parideno Roberto Firmino. 26-ą min. rezultatas tapo 2:0.


Poros minučių antrajame kėlinyje reikėjo, kad S. Mane smūgiuotas kamuolys atsidurtų svečių vartų tinkle, tačiau įvartis nebuvo įskaitytas dėl nuošalės.

Likusį laiką nė vienai komandai nepavyko pasižymėti, tačiau J. Kloppo auklėtiniai teoriškai jau yra viena koja pusfinalyje.

„Porto“ dar niekada nebuvo įveikęs „Liverpool“ Čempionų lygos varžybose. Apskritai Portugalijos komanda iki šios dvikovos neiškovojo nė vienos pergalės per 18 išvykų į Angliją.

Atsakomosios rungtynės vyks „Estadio do Dragao“, Portugalijoje, balandžio 17 dieną.

Šios poros nugalėtojas pusfinalyje žais su „Manchester United“ ir „Barcelonos“ poros laimėtoja.

„Tottenham Hotspur“ 1 – 0 „Manchester City“

78' [1 – 0] Heung-Minas Sonas

Jau pačioje rungtynių pradžioje teisėjui teko pasinaudoti VAR peržiūros sistema. Po Rahimo Sterlingo smūgio į vartus Danny Rose'as kamuolį blokavo ranka. Po vaizdo peržiūros arbitras 12-ą min. skyrė 11 m baudinį.

„Tottenham Hotspur“ žaidėjai ir gerbėjai lengviau atsikvėpė, kai Hugo Llorisas sugebėjo atremti Sergio Aguero smūgiuotą kamuolį. „Manchester City“ puolėjas griebėsi už galvos dėl neišnaudotos progos.

Abi komandos sukūrė ne vieną pavojingą situaciją prie savo varžovų vartų, tačiau vartininkų darbas buvo nepriekaištingas ir įpusėjus dvikovai rezultatas švieslentėje buvo 0:0.

Antrojo kėlinio pradžia buvo paženklinta traumomis. „Manchester City“ vartininkas gaudydamas kamuolį skaudžiai nusileido ant žemės. Po medikų pagalbos jis pratęsė rungtynes, tačiau susidūrimas su varžovu daug liūdniau baigėsi aikštės šeimininkų lyderiui Harry Kane'ui.

Kovodamas dėl kamuolio H. Kane'as susidūrė su Fabianu Delphu ir buvo palydėtas į rūbinę. Puolėjas pasirėmęs šokinėjo ant dešinės kojos, kaire nė nemėgindamas eiti. H. Kane'ą pakeitė Lucas Moura.

Heung-Minas Sonas tapo tikru aikštės šeimininkų ir šių rungtynių didvyriu, kai vienas iš kone beviltiškos situacijos sugebėjo išsaugoti kamuolį ir pažeme smūgiuoti į „Manchester City“ vartus. Pastaruosius gynęs Eriksenas nespėjo sureaguoti ir „Tottenham Hotspur“ 78-ą min. pirmavo 1:0.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo vienintelis šioje dvikovoje pelnytas įvartis, o pirmosios rungtynėse naujajame stadione paženklintos pergale.

Atsakomoji dvikova vyks Mančesteryje balandžio 17 dieną.

Šios poros nugalėtojas Čempionų lygos pusfinalyje susigrums su Amsterdamo „Ajax“ ir Turino „Juventus“ poros laimėtoja.

Balandžio 10 dieną Mančesteryje ir Amsterdame vyks kitos dvejos UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynės: „Manchester United“ – „Barcelona“ ir „Ajax“ – Turino „Juventus“.

Finalas bus žaidžiamas birželio 1 dieną Madrido „Estadio Metropolitano“ stadione.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)