Snaiperis. Sostinėje vykusiame mače žalgiriečiai įrodė savo pranašumą prieš čempionus, o pergalę jiems atnešė vienintelis Tomislavo Kišo įvartis pirmo kėlinio viduryje (1:0). 25-erių kroatas įrodė, kad gali įmušti ne tik apatinės lentelės dalies komandoms. Sekmadienį lemtinga „Žalgirio“ ataka prasidėjo aikštės viduryje po perimto kamuolio. Netrukus T. Kišas apsikeitė perdavimais su Pau Moreriu ir tolimu šūviu įmušė, kaip vėliau paaiškėjo, pergalingą įvartį. Per 5 turus T. Kišas A lygoje jau pasižymėjo 6 įvarčiais ir pirmauja snaiperių įskaitoje. Po 4 kartus yra įmušę „Kauno Žalgirio“ brazilas Joao Figueiredo, „Palangos“ rusas Idrisas Umajevas bei Vilniaus „Riteriams“ atstovaujantis Teremas Moffi iš Nigerijos.

Signalas. Čempionai klupo antrą kartą iš eilės. Prieš savaitę „Sūduva“ pralaimėjo Kauno „Stumbrui“ (0:2), o sekmadienį turėjo pripažinti „Žalgirio“ pranašumą. Futbolo sirgaliai iš karto ėmė svarstyti: kada Marijampolės komanda A lygoje paskutinį kartą pralaimėjo du kartus iš eilės? O tai nutiko ne per seniausiai – praėjusių metų vasarą sūduviečiai Europos taurių varžybų išvakarėse du sykius paeiliui vienodais rezultatais 0:1 nusileido tam pačiam „Žalgiriui“ ir „Kauno Žalgiriui“. Žurnalistų paklaustas, ar tai gali būti pavojaus signalas, „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas atsakė: „Kai pralaimi du kartus iš eilės – tai signalas visai komandai. Seniai to nebuvo. Analizuosime padarytas klaidas ir dirbsime toliau.“

Derbis. Po 4 turų dvivaldyste su „Žalgiriu“ besimėgavęs Kauno „Stumbras“ sustabdytas. Maloniu netikėtumu sezono pradžioje tapusi komanda atkakliame Laikinosios sostinės derbyje 0:1 turėjo pripažinti „Kauno Žalgirio“ pranašumą. Nugalėtojų treneris Mindaugas Čepas pastebėjo, kad tai buvo šešių taškų vertės dvikova – pralaimėjimo atveju abi komandas skirtų 7 taškų žirklės, dabar skirtumas ištirpo iki 1 taškų.

Derbis-2. Kitas derbis – Vakarų Lietuvos arba Pajūrio – savaitgalį vyko Klaipėdoje. Čia „Palangos“ futbolininkai 2:1 palaužė „Atlantą“ ir po sudėtingos sezono pradžios džiaugėsi pirma pergale. Palangiškius treniruojantis rusas Artiomas Gorlovas pasidžiaugė gerėjančiu futbolininkų susižaidimu ir išreiškė viltį, kad ši pergalė suteiks impulsą tolesniam tobulėjimui. Tobulėti yra kur – 16 įvarčių praleidusi „Palanga“ pasižymi prasčiausia gynyba lygoje.

412. Tiek žaidimo minučių „Stumbro“ vartininkui iš Brazilijos Rodrigo Josviaki šį sezoną buvo pavykę nepraleisti įvarčio. „Sausa“ serija nutrūko Kauno derbyje, kai R. Josviakį nuliūdino jo tautietis, „Kauno Žalgiriui“ atstovaujantis brazilas Joao Figueiredo. Jis realizavo 11 m baudinį ir nulėmė pergalę savo komandai.

Įsibėgėja. Po sunkios sezono pradžios pagreitį įgauna Vilniaus „Riteriai“. Jie sekmadienį Panevėžyje 2:1 pranoko vietos komandą. Vis tik pirmaudami 2:0, vilniečiai leido šeimininkams sušvelninti skirtumą ir likusį žaidimo pusvalandį rungtyniavo nervingai. „Riterių“ strategas Aurelijus Skarbalius konstatavo, kad stabilus žaidimas ateis žaidėjams įgavus pasitikėjimo, o jį suteikia būtent pergalės.

Keitimai. 5-ame ture bent dviejų klubų treneriai pirmame kėlinyje buvo priversti atlikti keitimus dėl žaidėjų traumų. Kauno žalgirietis Dominykas Galkevičius miesto derbyje jau 18 min. patyrė kojos raumens traumą. Vilniaus žalgiriečiui Liviu Antaliui sena trauma atsinaujino baigiantis pirmam dvikovos prieš „Sūduvą“ kėliniui (37 min.).

Išmintis. Sezono pradžioje lengvai pažeidžiamas atrodęs „Žalgiris“ šiuo metu turi 4 taškų persvarą prieš „Sūduvą“. Paklaustas apie palankią turnyrinę padėtį, vilniečių treneris iš Lenkijos Marekas Zubas prisiminė legendinio tautiečio, šuolininko su slidėmis Adamo Malyszo citatą: „Kai jo klausė, kokios varžybos svarbiausios, jis atsakė, kad svarbiausias yra artimiausias šuolis. Taip ir mums svarbiausios kiekvienos ateinančios rungtynės. Kai laimi jas, viskas būna gerai.“

Žiūrovai. A lygos rungtynės nepasižymi itin dideliu stadionų lankomumu, tačiau praėjusį savaitgalį buvo galima pajausti padidėjusį žiūrovų susidomėjimą futbolu. Kiekvienas turo rungtynes vidutiniškai stebėjo 713 aistruolių. Didžiausią populiarumą sukėlė „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ akistata – anot oficialaus protokolo, LFF stadione apsilankė 1 400 žiūrovų. Į tai dėmesį atkreipė ir „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas, teigęs, kad tokiose rungtynėse juntama tikra futbolo atmosfera.