Praėjusiais metais Jungtinės Karalystės pareigūnai neleido R. Abramovičiui atvykti į šalį dėl pasibaigusio vizos galiojimo. Netrukus oligarchui buvo suteikta Izraelio pilietybė, tačiau į Londoną jis taip ir negrįžo.

Toli nuo „Chelsea“ ekipos esantis jos savininkas pernai nusprendė atidėti siūlytą „Stamford Bridge“ stadiono renovaciją, kuri būtų atsiėjusi apie 1 milijardą svarų. Visa tai skatina anglus manyti, jog rusas ruošiasi komandą parduoti.

Nors „Chelsea“ vadovybės darbuotojai tikina, jog R. Abramovičius rūpinasi „mėlynųjų“ sėkme ne ką mažiau nei anksčiau, apie galimą jo abejingumą suponuoja klubo vyriausiojo trenerio Maurizio Sarri žodžiai.

Strategas atskleidė, jog beveik nepalaiko ryšio su R. Abramovičiumi. Italas tai pareiškė paneigdamas gandus, teigusius, kad iš jo yra reikalaujama skirti kuo daugiau žaidimo laiko jauniesiems klubo talentams.

Tiesa, nors M. Sarri patikino, jog klubo savininkas neprašo jo skirti papildomų minučių Callumui Hudsonui-Odoi ir Rubenui Loftusui-Cheekui, treneris teigė, jog rusas kontaktuoja su kitais klubo darbuotojais.

„Savininkas dabar turi problemų, tačiau jis vis tiek turi čia įtakos. Manau, kad jis gali bendrauti su techniniu personalu, vadovais ir žaidėjais“, – sakė M. Sarri, atskleidęs, jog kartas nuo karto su R. Abramovičiumi bendrauja jo asistentas Gianfranco Zola.

R. Abramovičius įsigijo „Chelsea“ komandą 2003 metais ir didelių investicijų dėka leido jai penkis kartus tapti Anglijos čempione bei po kartą triumfuoti Čempionų ir Europos lygose.

Pagal žurnalo „Forbes“ sudaromą reitingą, litvakiškų šaknų turintis R. Abramovičius užima 140 vietą turtingiausių pasaulio žmonių sąraše. Jo turtas vertinamas 10,8 mlrd. JAV dolerių (9,2 mlrd. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)