„Prisimenu vaikystėje mano tėvas visada juokaudavo, sakydavo, kad užaugau toks aukštas, nes gėriau mūsų karvės pieną. Užaugau kaime, netoli miesto, mes viską auginome patys ir mums praktiškai nereikėdavo vykti į parduotuvę – turėjome kiaulių, vištų, karvių. Viskuo apsirūpindavome patys“, - interviu atvirauja Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas.

Su „Senąja senjora“ vartininkas iš Rumunijos sutartį turi jau aštuntą sezoną. Jis anksčiau ne kartą buvo registruotas „Juventus“ rungtynėms „Serie A“ čempionate, taip pat su ekipa vyko į Italijos 2012 – 2013 m. Supertaurės mačą Pekine, o vienu kambariu prieš rungtynes dalinosi su Artūro Vidaliu.

„Antroje pagal pajėgumą Rumunijos lygoje debiutavau vos 15-os metų. Puikiai prisimenu įvykį, kuris kardinaliai pakeitė mano gyvenimą. 2011 metų gruodžio 25 dieną kartu su šeima susėdome bendros Kalėdų vakarienės ir mano tėvas staiga pasakė, kad mano klubo prezidentas per televiziją kalba apie mane. Paaiškėjo, kad mane nori įsigyti „Manchester United“ ir „Juventus“, - rubrikoje „Pažintis su naujoku“ atvirauja L. Branescu.

Laurentiu Branescu

Nors „Žalgirio“ naujokas tuomet pasirinko Angliją, tačiau dėl tam tikrų formalumų jis galų gale atsidūrė Turine. Čia jam vieną sezoną teko rungtyniauti kartu su Vykintu Slivka.

„Labai gerai prisimenu, kaip jis atvyko į Turiną. Vykintas dalyvavo peržiūroje ir aš ją labai gerai įsiminiau. Mes atlikome įvairius pratimus – žaidėme vienas prieš vieną, du prieš du, trys prieš du ir panašiai. Tai buvo fiziškai sunki treniruotė, bet jis tikrai puikiai pasirodė. Vėliau prisimenu jo pergalingą įvartį derbyje ir kitus gerus pasirodymus.

Jis geras vaikinas, pradžioje buvo labai tylus, nemokėjo itališkai, tačiau vėliau susibendravome. Jis nusotabus žmogus, tikras profesionalas. Džiaugiuosi, kad dabar žaidžia gerame klube ir rinktinėje. Jo potencialas – dar didesnis“, – apie Lietuvos rinktinės narį kalba L. Branescu.

Rubrikoje „Pažintis su naujoku“ L. Branescu taip pat pasakoja apie įsimintiną praėjusią vasarą.

„Vasaromis pasibaigus nuomos sutartims nuolat grįždavau į „Juventus“. Praėjusi vasara nebuvo išimtis, tačiau man labai pasisekė, nes tuo metu prie treniruočių prisijungė iš pasaulio futbolo čempionato sugrįžę „Juventus“ žaidėjai. Tarp jų – ir Cristiano Ronaldo.

Treniruotis su tokiomis žvaigždėmis, dalintis viena rūbine, buvo puiku. Cristiano labai malonus žmogus – visada pasisveikina, pasiteirauja, kaip sekasi, ar viskas gerai. Jis į treniruotes atvykdavo pirmas ir išvykdavo paskutinis. Nuostabi asmenybė“, – apie garsųjį portugalą pasakoja L. Branescu.

Išsamų pokalbį su L. Branescu, kuriame sužinosite dar daugybę įdomių ir negirdėtų faktų, žiūrėkite rubrikoje „Pažintis su naujoku“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją