Titulą ginančios Portugalijos rinktinės lyderis buvo pakeistas 30-ą minutę.

„Dėl to nesijaudinu. Pažįstu savo kūną, manau, po dviejų savaičių būsiu sveikas“, – sakė 34-erių futbolininkas.

Jei jo prognozės išsipildys, nuostolis nebus skausmingas ir Turino „Juventus“ (Italija) klubui. Pastarasis pirmąsias UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio rungtynes su Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai) žais balandžio 10 d.

Pirmame mače nulinėmis lygiosiomis su ukrainiečiais sužaidę Fernando Santoso auklėtiniai pirmadienį su serbais taip pat išsiskyrė taikiai 1:1.

7-ą min. 11 m baudinį realizavo Serbijos puolimo lyderis Dušanas Tadičius, 42-ą min. įspūdingu šūviu iš maždaug 20 m atsakė Danilo.

Mačas vyko beveik „be aikštės vidurio“: šeimininkai į varžovų vartų pusę smūgiavo net 28 kartus, užtektinai progų turėjo ir kontratakomis oponentus gaudę serbai.

„Žaidėme geriau nei su Ukraina, bet kamuolys tiesiog nenorėjo atsidurti vartuose“, – komentavo C. Ronaldo.

Tuo metu ukrainiečiai pirmadienį išvargo pergalę Liuksemburge 2:1.

Šeimininkai, pirmame ture taip pat namuose 2:1 palaužę lietuvius, su kur kas galingesniais priešininkais žaidė kaip lygūs su lygiu ir beveik turėjo tašką savo kišenėje.

Po to, kai pirmame kėlinyje įvarčiais apsikeitė Dave'as Turpelis ir Viktoras Cygankovas, atrodė, kad dvikova baigsis be nugalėtojų.

Bet kone paskutiniu lietimu po standartinės situacijos prie Liuksemburgo baudos aikštelės kamuolį į savus vartus nukreipė Gersonas Rodriguesas.

„Išnaudojome daug jėgų kovodami su Portugalija, bet ir Liuksemburgas daug jų išeikvojo priimdamas Lietuvą. Buvo sunku rasti silpnų vietų varžovų gynyboje, tačiau manau, kad pergalės nusipelnėme“, – kalbėjo Ukrainos ekipos ir „Manchester City“ (Anglija) klubo futbolininkas Aleksandras Zinčenka.

Kiek kitaip rungtynes įvertino tautiečius treniruojantis Andrejus Ševčenka, kuris akistatą Liuksemburge pavadino sunkesne nei Portugalijoje.

„Mums pasisekė, kad laimėjome. Nors visada sakau: sėkmę reikia užsitarnauti. Šįkart svarbiausia – rezultatas. Noriu pagirti Liuksemburgo komandą, manau, dabar visi galutinai įsitikino, jog ji moka žaisti futbolą. Varžovų žaidėjai pademonstravo puikias fizines savybes, kai kurie jų mums pridarė didelių problemų“, – teigė praeities futbolo įžymybė.

4 taškus surinkę ukrainiečiai pirmauja B grupėje, vieną mačą sužaidusi ir taškų neturinti Lietuva yra paskutinė penkta.

Artimiausios atrankos rungtynės komandų laukia birželio 7 d.: lietuviai savoje teritorijoje bandys pasiekti revanšą prieš Liuksemburgą, Ukraina priims Serbiją.

EURO 2020 atrankos B grupės rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčių santykis, taškai):

1.Ukraina21102:14
2.Liuksemburgas21013:33
3.Portugalija20201:12
4.Serbija10101:11
5.Lietuva10011:20

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)