Pirmame ture vyks penkios rungtynės, likusios – atidėtos, daugiausiai dėl žaidėjų dalyvavimo įvairaus amžiaus Lietuvos jaunimo rinktinėse. Beje, tai – puikus įrodymas, jog šią lygą galime vadinti jaunimo išbandymų poligonu. Taigi – pirmojo turo anonsas.

Penktadienis, 03.22, 15:30, Telšių dirbtinės dangos stadionas.
Telšių „Džiugas“ – „Kupiškis“

Pirmasis teisėjo švilpukas pirmenybėse nuaidės Telšiuose. Praeitame sezone „Džiugas“ žaidė gana banguotai, pergales keitė netikėti pralaimėjimai. Gal to telšiškiams ir pritrūko norint konkuruoti dėl medalių. Pasistiprinęs (ko vertas vien Mariaus Papšio atvykimas) „Džiugas“, be abejo sieks pergalės starte – kitų tikslų būti negali. Juolab, kad pernai tarpusavio komandų rezultatai iškalbingi – abu kartus „Džiugas“ laimėjo įtikinamai – po 4:0.

„Kupiškis“ – viena paslaptingiausių lygos komandų. Lygoje startuos gave pasitikėjimo iš LFF VK kreditą. Ar tas kreditas bus pateisintas ?!. Retorinis klausimas, į kurį atsakyti turėtų patys kupiškėnai. Kol kas – nedaug informacijos viešojoje erdvėje, komandos spalvas gins ne vienas „legionierius“. Žodžiu, kaip sakoma liaudies posakyje „Pažiūrėsim – pamatysim“.

Penktadienis, 03.22, 19:00, Kaunas, NFA stadionas.
Kauno „Stumbras B“ – „Vilniaus Vytis“

Penktadienio vakare Kaune aikštėn išbėgs komandos ir pernai pirmenybes pradėjusios tarpusavio akistatata. Tuomet, nepaisant visų pastangų, stadiono darbuotojams neprireikė keisti „supermodernioje“ NFA aikštės rezultatų lentoje skaičių – kovingos rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0.

Neabejojame, kad kovos nestigs ir šįkart. O kad komandų vartininkams pavyks išlikti „sausiems“ – garantuoti negalime. „Stumbro“ ekipoje apskritai pastaruoju metu nuotaika smagi – įkvepia sėkmingas pirmosios komandos startas A lygoje. Kodėl gi nepasekti jų pavyzdžiu, juolab , kad tai puiki proga parodyti treneriams savąsias galimybes.

„Vilniaus Vytis“ jau ne pirmus metus sugeba būti pirmoje turnyrinės lentelės pusėje, kovoti dėl medalių. Įdomu , kokiems žygiams šįkart įkvėps vilniečius Lietuvos futbolo „maestro“ Algimantas Liubinskas, kartas nuo karto praturtinantis tautinį futbolo folklorą skambiais posakiais, išsireiškimais ir pareiškimais.

Šeštadienis, 03.23, 13:00, Kaunas, NFA stadionas.
Kauno „Hegelmann Litauen“ – „Vilnius“

Šeštadienį kauniečiai turės progą pamatyti dar dviejų jaunų komandų debiutuojančių Pirmoje lygoje susitikimą. Beje, abi jos pernai žaidė II lygos Pietų zonoje. Dabar – kita lyga, kitokios sudėtys ir turbūt, kiti tikslai.

Vilniečiai, kurių klubo istorija skaičiuoja vos kelis mėnesius, jau deklaravo savo strateginius tikslus. Atėjo laikas pradėti juos tvirtinti ir darbais. Šeimininkai irgi rimtai ruošėsi šiam sezonui, kontrolines rungtynes žaidė su įvairaus lygio varžovais. Įdomu bus stebėti ir dviejų jaunų trenerių – Igorio Morino bei Vytauto Masaičio taktinę dvikovą. Beje, komandos prieš sezoną žaidė ir kontrolines rungtynes. Jas tąkart laimėjo „Hegelmann Litauen“, stambiu rezultatu – 4:1. Visgi, manytume šįkart daug įvarčių gali ir nebūti.

Šeštadienis, 03.23, 14:00, Gargždų stadionas.
Gargždų „Banga“ – „Pakruojis“

Debiutantai – debiutantais, o Gargžduose susitiks komandos gerai žinančios kovų Pirmoje lygoje skonį. Dvikova, kurią neabejotinai būtų galima pavadinti viena iš centrinių šiame ture. Pernai gargždiškiai abu kartus įveikė „Pakruojo“ futbolininkus. Neabejotinai ir šį kartą dėl pergalės teks paplušėti.

Visgi „Banga“ laikytina šių rungtynių favorite – išlaikytas komandos branduolys. Smagu matyti, kai šalia patyrusių, vyresnių žaidėjų atsiskleidžia ir vietiniai jaunuoliai. Stabilumas, sąlygina ramybė ir gerovė kartais gali ir užmigdyti „ant laurų“, bet „Banga“ , ko gero, pelnytai pozicionuojama kaip viena iš pretendentų į šių metų Pirmos lygos nugalėtojų titulą. Tiesa, pirmuosiuose turuose šiek tiek koją kyštelti gali dar ir faktas, jog dalis komandos žaidėjų dar nebaigę pasirodymo Futsal A lygoje, kur Gargždų „Pramogos-SC“ ekipos sudėtyje kovoja dėl Lietuvos čempionų titulo.

Tuo tarpu „Pakruojis“ informacija futbolo gerbėjų per daug nelepina. Vienas pernykščių komandos lyderių Deividas Šešplaukis tęsia karjera A lygoje, „Kauno Žalgiryje“. Matysime, kas šiais metais trauks komandą į priekį. Įvarčių mušti, atrodo, yra kam, kontrolinėse rungtynėse pakruojiečiai mušdavo ir po 9-is. Tiesa, varžovai buvo ne „Bangos“ kalibro.

Pirmadienis, 03.25, 19:00, Mažeikių stadionas.
Mažeikių „Atmosfera“ – „Jonava“

Vienos turo rungtynės vyks pirmadienį. Mažeikių „Atmosfera“ sutiko perkelti rungtynes į darbo dieną, mat jų varžovų, „Jonavos“ futbolininkų gretose, panašiai kaip ir gargždiškių, yra žaidėjų, kovojančių dėl Lietuvos Futsal A lygos medalių.

Pažiūrėsime, ar ilga kelionė nepaveiks jonaviškių žaidimo. Kelis sezonus rungtyniavę su stipriausiomis Lietuvos komandomis, Jonavos atstovai šiemet atsidūrė žemesniame divizione. Kita vertus, dabar komandos pagrindą, panašiai kaip mažeikiškių, sudarys vietiniai futbolininkai. Kaip bebūtų paradoksalu, tokie pokyčiai gali atsiliepti ir teigiamai, pvz., žiūrovų skaičiui. Savo metu Jonavos klubas buvo vienas lankomiausių Pirmoje lygoje, palinkėsime jiems to ir dabar. Mažeikiai irgi pasiilgę aukštesnio lygio futbolo, tad manytume, kad žmonių tribūnose bus. Abi komandas treniruoja jauni, pradedantys treneriai, tai irgi jų debiutas Pirmoje lygoje. Laukiame apylygių rungtynių su nenusakoma pabaiga, o ar tos viltys pasiteisins, parodys gyvenimas.