Be rezultatyviausio savo žaidėjo Romelu Lukaku rungtyniavę belgai pradžiugino savo sirgalius jau 14-ą minutę, kai po idealios atakos ir kelių puikių perdavimų derinio Youri Tielemansas pelnė pirmąjį įvartį.

Tačiau aikštės šeimininkai džiaugėsi vos pora minučių. Grubiai suklydęs Belgijos rinktinės ir Madrido „Real“ vartininkas Thibaut Courtois suteikė puikią progą rusams, kuria šie pasinaudojo. Artiomo Dziubos spaudžiamas T. Courtois suklupo norėdamas atiduoti perdavimą komandos draugams, o šalia buvęs Denisas Čeryševas 16-ą min. pasiuntė kamuolį į tuščius vartus – 1:1.

Varžovų gretose yra Edenas Hazardas, o mes tokio neturime.
Artiomas Dziuba

Belgams pergalę atnešė du Edeno Hazardo įvarčiai. Jį 45 min. griovė Jurijus Žirkovas, Londono „Chelsea“ žvaigždė nesunkiai realizavo 11 m baudinį. Puolėjas pergalę įtvirtino 88 min., besibaigiant mačui E. Hazardas iš arti nesunkiai antrą kartą nuginklavo Rusijos rinktinės vartininką.

Tai jau trečias iš eilės S. Čerčesovo pralaimėjimas bendru rezultatu 1:8.

Prieš tai rusai Europos tautų lygoje 0:2 nusileido Švedijai ir draugiškame mače 0:3 neprilygo Vokietijai.

„Varžovų gretose yra Edenas Hazardas, o mes tokio neturime. Tokie žaidėjai nulemia rungtynių rezultatą,“ – po rungtynių „Match TV“ teigė Rusijos rinktinės kapitonas Artiomas Dziuba.

„Kai rezultatą išlyginome, atrodė, kad galime duoti kovą belgams, bet tokia asmenybė kaip Hazardas tarė svarų savo žodį. Žinoma, tokios rungtynės mūsų nacionalinę komandą dar labiau sutelks artėjančiai kovai su Kazachstano rinktine“, – teigė A. Dziuba.

Tai puiki naujiena visiems jauniems Belgijos žaidėjams.
Roberto Martinezas

Rusijos nacionalinės komandos strategas Stanislavas Čerčesovas teigė, kad tokiai rinktinei kaip Rusija, reikia daugiau laiko ruošiantis prieš tokį varžovą, kaip Belgija.

„Matėme įdomią kovą, kuri turėjo patikti žiūrovams, kai kurie dalykai pavyko, kai kas – ne. Buvau įspėjęs vaikinus, kad belgai ypač pavojingi greitose atakose, kelis kartus po jų buvome nubausti ir tai lėmė mūsų nesėkmę.

Žaidėjai žino klaidas ir turi į jas reaguoti. Norint žaisti kaip pasaulio čempionate, man su rinktine reikia mėnesį dirbti. Tai ir yra atsakymas.

Kai turi tik dvi dienas paruošti ekipą, rungtynėse lemia individualus meistriškumas. Duokite man mėnesį, ir turėsime daugiau galimybių“, – kalbėjo S. Čerčesovas.

Džiaugėsi belgų futbolo mokykla

Belgų strategas Roberto Martinezas teigė esantis patenkintas ir rinktinės žaidimu, ir rezultatu.

„Mūsų komandos sąraše buvo futbolininkų, kurie retai sulaukia šanso rinktinėje, bet nepaisant to, šis mačas įrodė, kad mūsų futbolo sistema veikia.

Ypač malonu dėl Leanderio Dendonckero ir Youri Tielemanso. Šie vaikinai užaugo mūsų šalyje ir pasiekė tą lygį, kuriame dabar yra.

Tai puiki naujiena visiems jauniems Belgijos žaidėjams“, – po rungtynių teigė nacionalinės komandos strategas Roberto Martinezas.

„Nemanau, kad esame žymiai stipresni už Rusiją. Čerčesovas atliko puikų darbą. Ši komanda yra pakankamai konkurencinga, ne veltui pasaulio čempionate pranoko ispanus (aštuntfinalyje).

Tai lanksti komanda, kuri gali rungtynių eigoje žaisti 4-5 gynėjais. Žaidėme su stipria ekipa, kuri siekė laimėti, o ne kaip nors atsilaikyti“, – teigė Belgijos rinktinės strategas.

Kitas rungtynes Rusija kovo 24 dieną žais su Kazachstanu, o Belgija – su Kipru.

Atrankoje dalyvauja 55 rinktinės, suskirstytos į dešimt grupių. Į Europos čempionatą pateks po dvi stipriausias grupių komandas.

Dar keturios dalyvės paaiškės po atkrintamųjų varžybų.

Lietuvos rinktinė Europos pirmenybių atranką pradės penktadienį rungtynėmis išvykoje su Liuksemburgu.

Belgija 3 – 1 Rusija

14' [1 – 0] Youri Tielemansas
16' [1 – 1] Denisas Čeryševas
45' [2 – 1] Edenas Hazardas (11 m b.)
88' [3 – 1] Edenas Hazardas
90' [raudonoji kortelė] Aleksandras Golovinas (Rusija)


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)