Centrinė „Serie A“ 28-ojo turo akistata baigėsi Milano „Inter“ pergale. Luciano Spalletti auklėtiniai įtemptame miesto derbyje 3:2 nugalėjo „AC Milan“ futbolininkus ir pakilo į trečiąją turnyrinės lentelės vietą.

Jau 3-ąją minutę „Inter“ į priekį išvedė Matiasas Vecino, o antrojo kėlinio pradžioje persvarą padvigubino Stefanas De Vrij. 57-ąją minutę skirtumą sušvelnino Tiemoue Bakayoko, bet po dešimties minučių dviejų įvarčių persvarą atstatė Lautauro Martinezas.

71-ąją minutę „AC Milan“ vėl atkūrė intrigą, kai pasižymėjo Mateo Musacchio. Per paskutines 20 minučių Gennaro Gattuso auklėtiniai mėgino kilti į lemiamą šturmą ir lyginti rezultatą, tačiau to padaryti nepavyko.

Į trečią vietą pakilę „Inter“ futbolininkai turi 53 taškus. Į ketvirtąją poziciją grįžusių „AC Milan“ sąskaitoje – 51 taškas.

Kitose sekmadienio rungtynėse vicečempionai „Napoli“ 4:2 nugalėjo „Udinese“, tačiau pergalę apkartino itin nemalonus incidentas. Rungtynių metu sukniubo iš Londono „Arsenal“ pasiskolintas Kolumbijos rinktinės vartininkas Davidas Ospina.

Rungtynių pradžioje vartų sargas skaudžiai susidūrė su varžovu, tačiau nepaisant sužeistos galvos tęsė rungtynes. Praėjus pusvalandžiui D. Ospina prarado sąmonę ir buvo išvežtas iš aikštės į ligoninę. Rezultatas tuo metu buvo 2:2.

Kolumbietį vartuose pakeitė Alexas Meretas, o „Napoli“ per antrąjį kėlinį pelnė du įvarčius ir iškovojo pergalę, leidusią sumažinti atsilikimą nuo sekmadienį 0:2 prieš „Genoa“ pralaimėjusios Turino „Juventus“ komandos iki 15 taškų.

Kitose „Serie A“ sekmadienio rungtynėse „Empoli“ 2:1 nugalėjo „Frosinone“, Romos „Lazio“ 4:1 susitvarkė su „Parma“, o „Atalanta“ ir „Chievo“ sužaidė lygiosiomis 1:1.

Tuo metu „Bayern“ futbolininkams Vokietijoje pavyko išlieti visą savo pyktį ant „Bundeslygos“ vidutiniokų „Mainz“. Pasirodymą tarptautiniame fronte baigę Niko Kovačo auklėtiniai namuose triumfavo net 6:0.

Tris įvarčius nugalėtojams pelnė Jamesas Rodriguezas, po vieną pridėjo Kingsley Comanas, Robertas Lewandowskis bei debiutinį įvartį įmušęs aštuoniolikmetis kanadietis Alphonso Daviesas.

„Bayern“ su 60 taškų pirmauja čempionate, tačiau tiek pat taškų po 26 turų yra surinkusi ir Dortmundo „Borussia“.

Kitose sekmadienio rungtynėse Frankfurto „Eintracht“ 1:0 palaužė „Nurnberg“, o Bremeno „Werder“ 3:1 patiesė Leverkuzeno „Bayer“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją