Klaipėdoje žaidusios vienuolikės išsiskyrė taikiai bei įsirašė po pirmąjį tašką – 1:1.

Rungtynių kur kas sėkmingiau susiklostė nominaliems aikštės šeimininkams. Kontratakos metu Ivanas Baklavonas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur labai daug laisvės sulaukęs Idrisas Umajevas tiksliai smūgaivo į tolimąjį vartų kampą.

Netrukus „Palanga“ galėjo padvigubinti rezultatą, tačiau nuo oponentų atitrūkęs I. Umajevas mušė į Marių Suvaizdį. Kiek vėliau „Panevėžio“ vartininkas susitvarkė ir su oponentų baudos smūgiu.

Antroje pirmo kėlinio pusėje svečiai akivaizdžiai perėmė iniciatyvą bei daug atakų rengė kairiuoju kraštu. Ne kartą vartų sargui Tadui Norbutui teko gelbėti savo komandą, kai šalia baudos aikštelės prieigų nesėkmingai rungtyniavo jo komandos draugai.

Vis dėlto ne sykį gynyboje byrėję „Palangos“ surengė dar vieną kontrataką, kuri baigėsi dviem Andrejaus Miazino smūgiais į vartininką.

Antrame kėlinyje vienuolikės ir toliau demonstravo labai atvirą futbolą. Sunkiai sulaikomas buvo I. Umajevas, tačiau „Panevėžiui“ standartinės padėties metu pavyko išlyginti rezultatą.

54-ąją minutę Rafaelis Ledesma perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur Aleksandras Jerkinas tiksliai smūgiavo galva ir pelnė istorinį bei pirmąjį „Panevėžio“ įvartį A lygoje.

Praleistas įvartis išjudino „Palangos“ ekipą, kuri labiau metėsi į ataką, palikdama skyles gynyboje. Jomis svečiai nepasinaudojo, o I. Umajevo reidus bei smūgius slopino M. Suvaizdis. Be to, Sergejus Karetnikas galva mušė arti tikslo, savo ruožtu, klube debiutavęs legionierius iš Kroatijos Josipas Galičius smūgiu pažeme pasiuntė kamuolį į virpstą.

Paskutinis žodis šiame mače priklausė po keitimo aikštėje pasirodžiusiam Edvardui Tamulevičiui, kuriam pritrūko labai nedaug, jog paskutinėmis minutėmis išplėštų komandai pergalę.

Po šių lygiųjų visi aštuoni čempionato klubai yra iškovoję taškus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)