Jei kiek anksčiau Londono „Tottenham Hotspur“ susidorojo su Dortmundo „Borussia“, o „Manchester City“ – su Gelzenkircheno „Schalke 04”, paskutinis ir galutinai nokautuojantis smūgis vokiečiams buvo suduotas vėlų trečiadienio vakarą.

Miuncheno „Allianz“ stadione „Liverpool“ futbolininkai 3:1 nugalėjo Vokietijos futbolo flagmaną Miuncheno „Bayern“ ir žengė į kitą etapą, nes pirmosios rungtynės buvo pasibaigusios be įvarčių.

Anglijos žiniasklaida po pastarosios pergalės tiesiog pašėlo, o antraštės išsiskyrė vaizdingumu ir pompastika. „11 legendų“, – trimitavo bulvarinis „The Sun“, „Daily Mirror“ du įvarčius įmušusį Sadio Mane pavadino „Senegalo karaliumi“, o „Liverpool“ treniruojantį Jurgeną Kloppą – „Futbolo genijumi“.

Anglams besidžiaugiant, kritišką situacijos vertinimą pateikė vokiečių „Die Welt“ laikraštis, konstatavęs, kad „Bayern“ komanda šį kartą tiesiog neturėjo jokių šansų, o treneris Niko Kovačas elementariai stokoja idėjų.

„Bayern“ tiesiog subyrėjo ir sulūžo. N. Kovačo žaidėjai stengėsi, tačiau neturėjo jokių šansų prieš anglų puolimą. Kovačas per tris savaites taip ir nesugalvojo naujos taktikos, kuri pastatytų varžovus bent jau į nepatogią padėtį.

Francko Ribery pasirodymas starto sudėtyje nedavė jokios naudos, Lewandowskiui trūko tikslumo ir gerų perdavimų, Jamesas Rodriguezas irgi neįsipaišė į žaidimą ir buvo pakeistas. „Liverpool“ visą laiką pavojingai atakavo ir „Bayern“ futbolininkai tam nebuvo pasirengę. Skaudus, bet logiškas pralaimėjimas“, – ketevirtadienio rytą rašo „Die Welt“.

Pats N. Kovačas pasibaigus rungtynėms skėsčiojo rankomis, o kai kurie trenerio pasisakymai vokiečių žurnalistus vertė kraipyti galvomis.

„Mes žaidėme žemiau savo galimybių ribos, neparodėme savo futbolo“, – teigė 47-erių kroatas, tačiau į klausimą, kodėl taip atsitiko, atsakymo nerado.

„Mes vis dar turime dėl ko kovoti. Esame Bundeslygos viršūnėje ir vis dar kovojame šalies taurėje. Mūsų tikslas – laimėti abu šiuos turnyrus“, – guostis bandė didžiulę kritikos dozę turėsiantis atlaikyti futbolo specialistas.

„Man telieka pasveikinti J. Kloppą ir „Liverpool“ su pelnyta pergale. Po antro įvarčio pamatėme, kokį potencialą turi varžovai“, – pripažino N. Kovačas.

Kritika Vokietijoje liejasi ir veterano vartininko Manuelio Neurio atžvilgiu. 100-ąsias rungtynes UEFA Čempionų lygoje žaidęs 32-ejų vartininkas šiurkščiai suklydo pirmajame rungtynių kėlinyje, kai paliko vartus, tačiau nesugebėjo perimti kamuolio iš šaltakraujiškai sužaidusio ir jį į tinklą pasiuntusio S. Mane.

Anot „Deutche Welle“, „akivaizdu, kad Vokietijos vartininkas Nr. 1 jau nebėra pasaulinės klasės žaidėjas“.

Pasak apžvalgininko Michaelo Da Silvos, klausimas, ar M. Neueris šiuo metu yra geriausias „Bayern“ vartininkas, tačiau dar labiau kvestionuotina, ar Vokietijos rinktinės treneriui Joachimui Lowui veterano nereikėtų pakeisti „Barcelonos“ gretose žibančiu Marcu-Andre Ter Stegenu.

„Tai netgi ne kvestionuotina, tai jau akivaizdu“, – neslepia „Deuche Welle“ apžvalgininkas, o socialiniuose tinkluose plinta paveikslėliai, kuriuose vaizduojama nesėkminga M. Neuerio kova su S. Mane.

Tuo metu J. Kloppas stengėsi nesureikšminti anglų eskaluojamo fakto, kad jo auklėtiniai eliminavo „Bayern“ klubą, nuo kurio anksčiau dažnai kentėdavo J. Kloppo treniruota „Borussia“.

„Pergalė nėra saldesnė dėl to, kad įveikėme „Bayern“. Aš to nesieju su ankstesniais savo pralaimėjimais, laimėjimais ar apskritai istorija. Tiesiog norėjau pergalės Liverpuliui, o ne sumušti „Bayern“. Dabar galime pasimėgauti, – teigė 51-erių futbolo treneris. – Nors įmušėme ir pirmame kėlinyje, antrame mūsų žaidimas buvo daug geresnis. Esu labai patenkintas, kad „Liverpool“ ir vėl yra elitinių Europos klubų gretose“.

Išskirtinių pagyrų iš J. Kloppo lūpų sulaukė 27-erių olandas Virgilas van Dijkas, pats puikiai cementavęs „Liverpool“ gynybą ir antrajame kėlinyje galva pelnęs efektingą ir svečius į priekį išvedusį įvartį.

„Jūs jau galite parašyti knygą apie Virgilo van Dijko stiprybes ir sugebėjimus. Jis dar jaunas, bet jau subrendęs žaidėjas. Ir jis gali sužaisti dar geriau, nei sužaidė šį vakarą, jis pats tai žino. Bet kuriuo atveju, mes pasirodėme taip, kaip ir turėjome“, – pažymėjo J. Kloppas.

Po pergalės prieš vokiečius šypsojosi ir pats gynėjas.

„Žinojome, kad bus nelengva, varžovai juk tituluoti – didi komanda su gilia istorija ir puikiais futbolininkais. Mums šiek tiek nepasisekė su praleistu įvarčiu, tačiau savo darbą padarėme. Kai įmušiau, apėmė nevaldomas džiugesys – tai nuostabu“, – kalbėjo pirmą Čempionų lygoje pasižymėjęs olandas.

UEFA Čempionų lygos burtai bus traukiami penktadienį. Be minėtų trijų Anglijos klubų į ketvirtfinalį pateko „Manchester United“ (Anglija), „Barcelona“ (Ispanija), Turino „Juventus“ (Italija), „Porto“ (Portugalija) ir Amsterdamo „Ajax“ (Nyderlandai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)